1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Siyasi Partilerden Çocukları Koruma Çağrısı

Siyasi Partilerden Çocukları Koruma Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Kurulda, siyasi partilerin, çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM Başkanlığına sunulan Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergeleri birleştirilerek ele alındı.

Saadet Partisi grubu adına söz alan Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap; iktidarın, çocuklara yönelik eğitim, sağlık ve diğer alanlardaki politika ve desteklerinin yetersiz olduğunu savundu. Çocuklara yönelik araştırma komisyonu kurulmasının önemine değinen Kasap, bu komisyonun çalışmalarının etkisiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2020’den beri mağdur çocuk sayısında %42, suça sürüklenen çocuk sayısında ise %57 artış olduğunu belirterek, önlemler alınmadığı takdirde durumun daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

MHP Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, toplumsal endişenin artmasına sebep olan cinayet, taciz ve şiddet olaylarının çocukların sağlıklı gelişimi için önemli bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi. Çocuklara yönelik şiddetin ve cinsel sapkınlığın artışının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, çocukların korunması ve haklarının gözetilmesinin önemine değinerek, AK Parti iktidarlarının çocukların yararını gözeterek destek mekanizmalarını geliştirdiğini ve bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Yapılan görüşmeler sonucunda, komisyon kurulması kabul edildi; tüm siyasi partiler olumlu yönde oy kullandı. 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siyasi Partilerden Çocukları Koruma Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin