1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Siyasi Partilere Milyarlar Aktarılıyor: Krizdeki Emekliler mi Yoksa Partiler mi Önemli?

Siyasi Partilere Milyarlar Aktarılıyor: Krizdeki Emekliler mi Yoksa Partiler mi Önemli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda yanlış ekonomi politikaları nedeniyle yardıma muhtaç kişilerin sayısında sürekli bir artış yaşanırken, siyasi partilere Hazine tarafından milyarlarca lira yardım yapılacağı açıklandı. Bu yıl yerel seçimler nedeniyle 6 milyar 682 milyon liralık yardım alan 5 siyasi partiye, 2025 yılında 5 milyar 68 milyon lira yardım yapılacak. Bu miktardaki para, partilerin kasalarına 10 Ocak tarihine kadar girecek.

Siyasi Partiler Kanunu gereği son genel seçimlerde barajı aşarak Hazine yardımı almaya hak kazanan 5 siyasi partiye verilecek yardımın, 2 milyar 16 milyon lirası yine AKP’ye yönlendirilecek. AKP’nin seçim sonuçlarındaki oy kayıpları, yapılan anketlerde de belirtiliyor. CHP’ye 1 milyar 435 milyon, MHP’ye 570 milyon, İYİ Parti’ye 548 milyon ve DEM-Yeşil Sol Parti’ye 499 milyon lira yardım yapılacak.

2025 yılında 5 siyasi partiye yapılacak olan yardım miktarı, son yıllardaki artışı da gözler önüne seriyor. Bu durum, 3 yıllık dönemde partilere toplamda 16.3 milyar liranın girmesine neden olacak. Eğer erken genel seçim olmazsa, söz konusu partiler 2028 yılına kadar Hazine yardımını almaya devam edecekler. Yeniden Refah Partisi’nin, yüzde 2.8 ile yüzde 3’lük yardım sınırının altında kalması nedeniyle yardımlardan mahrum kaldığı biliniyor.

Siyasi partilere yapılacak olan 5 milyar 68 milyon liralık yardım miktarı, 405 bin emeklinin bir aylık gelirine denk geliyor. Ayrıca bu miktarla 298 bin asgari ücretlinin bir aylık geçim masrafı karşılanabilirken, partilere son 3 yılda yapılan yardımların ise 1.3 milyon emekli aylığına denk geldiği görülüyor. Bu yardımlar, 950 bin asgari ücret miktarını aşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siyasi Partilere Milyarlar Aktarılıyor: Krizdeki Emekliler mi Yoksa Partiler mi Önemli?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin