1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Skandal Vurgunu: Bebek Ölümleri Soruşturmasında Müsteşar Kimliğiyle Savcıyı Tehdit!

Skandal Vurgunu: Bebek Ölümleri Soruşturmasında Müsteşar Kimliğiyle Savcıyı Tehdit!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni doğan servisinde 10 bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma yapan Cumhuriyet Savcısı Y.E.’yi tehdit ettiği gerekçesiyle Mustafa Kemal Zengin ve avukat Aylin Arslantatar, Baki Çelik, Yavuz Çelik ile işbirliği içinde olduğu iddia edilen Muhammed Emin Orhan tutuklandı. Zengin, kendisinin müsteşar olarak tanıtıldığı iddialarını reddedip, savcıyı tehdit etmediğini savundu. Zengin’in Cumhurbaşkanı ve bakanlarla fotoğrafları bulunurken, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile de ilişkisi olduğu ortaya çıktı.

Dosyada tutuklu bulunan Muhammed Emin Orhan, Zengin’in Siirt’te kendisine MİT kimliği verip talimatlar verdiğini, silah ve fişekler vererek çeşitli işlerde görevlendirdiğini anlattı. Orhan daha önce Ekim 2023’te yapılan bir operasyonda MİT mensubu olarak yakalanıp serbest bırakılmıştı. Ancak sonradan savcıya tehdit iddiası ile tutuklandı.

Orhan’ın ayrıca 2023’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerine bile MİT mensubu olarak katıldığı iddiaları da gündemde. Mustafa Kemal Zengin, dosyada tutuklu bulunan Aylin Arslantatar’ın sevgilisi olduğunu belirtti. Arslantatar’ın AKP’li milletvekilleri ve belediye başkanları ile yakın ilişkileri olduğu biliniyor.

Soruşturma, ölen bebeklerin ailelerini de kapsayacak şekilde genişletiliyor. Zengin’in dosyasında yer alan şüpheler ve siyasi ilişkiler, olayın boyutlarını genişletiyor. Soruşturma devam ederken, Mustafa Kemal Zengin ve diğer şüphelilerin geleceği ise mahkeme süreci sonucunda belli olacak. Bu skandal, Türkiye’de siyasi ve hukuki gündemi etkileyen önemli bir olay olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Skandal Vurgunu: Bebek Ölümleri Soruşturmasında Müsteşar Kimliğiyle Savcıyı Tehdit!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin