1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Söğüt ve Kızılsaray Köyleri’ne Müjde: Yıllar Sonra Yeniden Suya Kavuştular!

Söğüt ve Kızılsaray Köyleri’ne Müjde: Yıllar Sonra Yeniden Suya Kavuştular!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl Bilecik’te sık sık yaşanan su kesintisi, köylüleri alternatif çözüm yolları arayışına yönlendirmiştir. Söğüt’e bağlı tarihi Çaltı Köyü, komşu Dudaş Köyü’nden temin ettikleri berrak ve içilebilir pınarı köye getirerek su sorununa çözüm bulmuştur. Öte yandan, Bilecik’e bağlı Kızılsaray Köyü’nde de sevindirici gelişmeler yaşanmıştır. Son 23 yılın en kurak aylarının yaşandığı bölgede, Kızılsaray Köyü’ne su getirilmiştir. Bilecik ve Bursa gibi illerde son 64 yılın en düşük yağışları kaydedilmesine rağmen, Kızılsaray Köyü’ne su ulaştırılmıştır. Söğüt’e en yakın köylerden biri olan Kızılsaray’ın suya kavuşması için 2 yıldır devam eden çalışmaların eski muhtarı Alaattin Lofçalı ve yeni muhtar Ali Horsaoğlu tarafından başlatılıp sürdürülmüştür.

Bilecik İl Özel İdaresi’nin destek verdiği çalışmalar kapsamında yaklaşık 1 kilometrelik bir kanal açılmıştır. Ormanlık alandan getirilen su, geçtiğimiz yıl başlatılan ancak yetersiz kalan diğer iki besleme suyu ile birleştirilmiştir. Kızılsaray Muhtarı Ali Horsaoğlu, su getirme sürecinde kendilerine yardım eden Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Belediye Başkanı Ferhat Durgut, İl Genel Meclisi üyeleri Osman Pazvant ve Ahmet Konak ile Bilecik İl Özel İdaresi’ne teşekkür etmiştir. Horsaoğlu, suyun köye getirilmesinin kendisine nasip olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, köye hayırlı olmasını dileyerek, köylüler de emeği geçenlere teşekkür etmişlerdir.

Kızılsaray köy sakinlerinden Ekrem Karaçot da, köyün yeni su hattı döşeme çalışmaları hakkında memnuniyetini dile getirmiştir. Çeşitli hava koşullarına rağmen çalışmaların aksamadan devam ettiğini belirten Karaçot, hizmette emeği geçen herkesten Allah razı olsun dileklerini iletmekten geri durmamıştır. Kızılsaraylılar, su sorununun çözümüne duydukları sevinçle, işin sonuçlanmasında emeği geçenlere teşekkür etmiş ve eline sağlık dileklerini ileterek, yeni su hattının köye hayırlı olmasını temenni etmişlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Söğüt ve Kızılsaray Köyleri’ne Müjde: Yıllar Sonra Yeniden Suya Kavuştular!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin