1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Söke’de Kağıt Fabrikasında Çıkan Yangın Korkuttu

Söke’de Kağıt Fabrikasında Çıkan Yangın Korkuttu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söke’deki bir kağıt fabrikasında, 12 Temmuz’da saat 18.30 civarında yangın çıktı. Yangın bildiriminin ardından bölgeye itfaiye, orman, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopter ve uçaklar ile arazözler ve itfaiye araçları yangına müdahale etmek için havadan ve karadan çalışmaya başladı.

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına müdahalede ekipler zorluk yaşadı. Çevre il ve ilçelerden itfaiye ve orman ekipleri bölgeye sevk edildi. Söndürme çalışmalarına TOMA’lar da destek verdi. AFAD ve UMKE ekipleri de hazır bulunarak olaya müdahale etti. Yangından etkilenen itfaiyeciler ve işçilere olay yerinde yardım edildi.

Alevlerin yayılmasını engellemek için itfaiye ekipleri, bölgedeki akaryakıt istasyonu ve çimento fabrikasına da müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle alevler fabrikanın kağıt ve kömür deposuna sıçradı.

Aydın Valisi gece saatlerinde yaptığı açıklamada, yangının hortumların etkisiyle büyüdüğünü belirtti. Vali Canbolat, ilk bulgulara göre yangında 140 bin ton atık kağıdın yandığını açıkladı. Yangına toplamda 23 ilden gelen takviye ekiplerle toplam 2 uçak, 4 helikopter, 54 iş makinesi, 80 itfaiye aracı ve 290 personelle müdahale ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Söke’de Kağıt Fabrikasında Çıkan Yangın Korkuttu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin