1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. SOL Parti’nin Dolmabahçe’ye Yürüdüğü Tarihi Gösterge: 6. Filo Protestosu

SOL Parti’nin Dolmabahçe’ye Yürüdüğü Tarihi Gösterge: 6. Filo Protestosu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SOL Parti bugün Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi önünden başlayan bağımsızlık yürüyüşlerine başladı. Saat 15.00’te gerçekleşen yürüyüşe SOL Partililerin yanı sıra Filistin bayrakları da eşlik etti. Katılımcılar, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınadı ve NATO üslerinin kapatılması gerektiğini vurguladı.

Yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar atıldı ve Dolmabahçe’de sona eren etkinlikte basın açıklaması yapıldı. SOL Parti İstanbul İl Sözcüsü Nuriye Alsancak’ın okuduğu açıklamada, emperyalizmin Türkiye ve bölgedeki etkileri eleştirildi. Ayrıca, Türkiye’nin emperyal güçlerle olan işbirliği ve AKP iktidarının politikaları sert bir dille eleştirildi.

SOL Parti, Türkiye’nin tam bağımsız bir ülke olması gerektiği üzerine vurgu yaparak, antiemperyalist mücadele geleneğini sürdüreceğini belirtti. Parti üyeleri, ülkenin bağımsızlığını ABD’ye, NATO’ya ve diğer emperyalist güçlere teslim etmeyeceklerini ifade etti. Eşitlik, özgürlük ve tam bağımsızlık için mücadele edeceklerini vurgulayan SOL Parti, ABD emperyalizmi ve NATO’yu lanetledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SOL Parti’nin Dolmabahçe’ye Yürüdüğü Tarihi Gösterge: 6. Filo Protestosu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin