1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Son 3 günde benzin fiyatları adeta fırladı: İşte yeni fiyatlar!

Son 3 günde benzin fiyatları adeta fırladı: İşte yeni fiyatlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar, vatandaşların tabelaların değişim hızına yetişmekte zorlanmasına sebep olmaktadır. Son olarak dün gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına 95 kuruşluk zam yapıldı. Bu zamdan önce bir gün önce benzine 64 kuruş zam geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda motorinde çarşamba günü 77 kuruşluk bir zam yaşanmış, ancak dün gece motorin fiyatlarında bir değişiklik olmadığı belirtilmiştir.

Zamla birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul’da 44,62 TL, Ankara’da 44,99 TL, İzmir’de ise 45,45 TL seviyesine yükselmiştir. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 43,49 TL, Ankara’da 43,96 TL, İzmir’de 44,49 TL seviyesinde bulunmaktadır. Ancak fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık göstermektedir.

Benzin fiyatlarına art arda gelen zamlar sonucunda, akaryakıt istasyonlarında 3 günde 3 ayrı tabela oluşmuştur. İstanbul’da bulunan akaryakıt istasyonlarında, 10 Ekim Perşembe günü benzin fiyatları 42,92 TL iken, 11 Ekim Cuma günü 43,67 TL’ye yükselmiş ve son olarak 12 Ekim Cumartesi günü 44,62 TL seviyesine ulaşmıştır. Böylece sadece 3 günde benzin fiyatlarına 1 lira 70 kuruş zam yapılmıştır.

Tüm bu yaşanan zamlar ve değişiklikler, vatandaşların akaryakıt fiyatları konusunda belirsizlik yaşamasına neden olmaktadır. Sabit olmayan fiyatlar, tüketicilerin bütçe planlamalarını da olumsuz yönde etkilemektedir. Akaryakıt fiyatlarının sürekli olarak artması, araç sahiplerinin günlük hayatlarını da etkilemekte ve ekonomik açıdan zor durumda kalmalarına sebep olmaktadır. Bu durumun yakın zamanda bir düzelme gösterip göstermeyeceği ise belirsizliğini korumaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Son 3 günde benzin fiyatları adeta fırladı: İşte yeni fiyatlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin