1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Son Değerlendirmelere Göre: Marmara ve Karadeniz’de Kuvvetli Yağışlar!

Son Değerlendirmelere Göre: Marmara ve Karadeniz’de Kuvvetli Yağışlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölgedeki hava durumu tahminleri şu şekildedir:

Marmara’nın batısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Osmaniye çevreleri, Adana’nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu’nun iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği için olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nda çığ tehlikesi devam etmektedir.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden esecek ancak Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

Kuvvetli yağış uyarısı nedeniyle Edirne ve Kırklareli çevrelerinde önlem alınması gerekmektedir. Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğinden dikkatli olunmalıdır. Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

Bölgesel olarak hava tahmini uzmanı Mehmet Özdemirci, yağışların devam edip etmeyeceği hakkında açıklamalarda bulundu. Buna göre, kuvvetli yağışların Cumartesi günü batı bölgelerinden çekileceği ve doğu bölgelerde aralıklı yağışlar devam edeceği belirtilmektedir. Salı gününden itibaren ise ülke genelinde sıcaklıklarda artış olacağı tahmin edilmektedir.

Genel olarak Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışlı bölgeler ise kuvvetli yağış ve rüzgar uyarıları nedeniyle dikkatli olunmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Son Değerlendirmelere Göre: Marmara ve Karadeniz’de Kuvvetli Yağışlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin