1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Sony PlayStation 5 Pro Fiyatı ve Çıkış Tarihi Sızdırıldı: İşte Detaylar!

Sony PlayStation 5 Pro Fiyatı ve Çıkış Tarihi Sızdırıldı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sony’nin PlayStation 5’e olan ilgisini artırmak için Pro versiyon üzerinde çalıştığı bilinmektedir. Şimdi de yeni oyun konsolunun fiyatı ve çıkış tarihi sızdırıldı. 2020’de yapılan bir etkinlikte tanıtılan PlayStation 5, kısa bir süre sonra Türkiye’de satışa sunulmuş ve büyük ilgi görmüştür. İlk dört haftasında 3.4 milyon adet satış yaparak PlayStation tarihinin en iyi çıkış yapan konsolu olmuş ve Amerika’da en hızlı satan konsol unvanını kazanmıştır.

Sony, PlayStation 5 Pro versiyonunu tanıtarak ilgiyi daha da artırmayı hedefliyor. Analistler, bu yeni versiyonun GTA 6 çıkışıyla eş zamanlı olarak duyurulacağını öngörürken, son sızıntılar PS5 Pro modelinin yakında tanıtılacağını gösteriyor. Konsolun tasarımının yanı sıra fiyatı ve çıkış tarihiyle ilgili önemli detaylar ortaya çıktı. PlayStation 5 Pro, diskli ve dijital sürüm olmak üzere iki farklı seçenekle kullanıcıların karşısına çıkacak ve Pro olmayan versiyona göre 100 dolar daha pahalı olacak.

PlayStation 5 Pro dijital sürümünün 600 dolar, diskli versiyonunun ise 700 dolar olacağı açıklandı. PS5 Pro’nun 9 Eylül’de tanıtılacağı ve 6 Aralık 2024’te satışa sunulacağı belirtiliyor. Sızdırılan bilgilere göre, PlayStation 5 oyunları Pro sürümünde daha yüksek çözünürlük ve kare hızı desteğiyle sunulacak. Ayrıca, PS5 Pro’nun işlemci gücünün standart PlayStation 5’ten yaklaşık yüzde 45 daha hızlı olacağı iddia ediliyor.

PS5 Pro’nun GPU gücünün 33.5 teraflop olacağı bildirilirken, bu rakamın standart PS5’ten oldukça yüksek olduğu vurgulanmaktadır. Sony, “PlayStation Spectral Super Resolution” adını verdiği yeni bir teknoloji ile PS5 Pro’nun 8K çözünürlüğe kadar destek verebileceğini duyurdu. PlayStation 5 Pro, oyun tutkunlarına üstün performans ve görüntü kalitesi sunmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sony PlayStation 5 Pro Fiyatı ve Çıkış Tarihi Sızdırıldı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin