1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sosyal Güvenlik Uzmanı uyarıyor: Eksik günler emekliliği iptal ettirebilir!

Sosyal Güvenlik Uzmanı uyarıyor: Eksik günler emekliliği iptal ettirebilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik konusunda önemli bilgiler verdi. Erdursun, emekliliğin iptal edilebileceğini vurgulayarak, eksik günlerin yasalara uygun şekilde tamamlanması gerektiğini ifade etti. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla emekliliğin iptaline neden olabilecek durumları açıkladı.

Öncelikle, 28/02/2011 tarihinden önce kendi adına işletmesi olan veya şirket ortağı olan kişilerin başka bir işyerinde sigortalı olarak çalışmaları durumunda 4/a SSK günlerinin silineceğini belirtti. Aynı şekilde, 28/02/2011 tarihinden sonra kendi işyeri veya şirket ortağı olan kişilerin başka bir işyerinde çalışırken kendilerini sigortalı göstermelerinin yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Sahte sigortalılık olarak nitelendirilen bu durumun emekliliği iptal edebileceğini dile getirdi.

Erdursun, emeklilik sürecinde bilinçsizce yapılan hataların sonucunda emekli olmanın mümkün olamayacağını ve emekliliğin iptal edilebileceğini belirtti. Ayrıca, ortağı olunan şirketlerde belirli tarihlerde sigortalı olma şartlarına da değindi. Eğer kişi 1.10.2008 tarihinden sonra ortak olduğu bir şirkette sigortalı değilse, emeklilik hakkı elde edemeyeceğini açıkladı.

Eksik prim günlerini tamamlamak için isteğe bağlı Bağ-Kur’ uygulamasını kullanabileceğini ifade eden Erdursun, ancak 1260 günden fazla prim ödenirse Bağ-Kur şartlarına geçiş yapılacağını belirtti. Ayrıca, SSK’dan emekli olmak isteyenlerin kendilerini başka bir işyerinde sigortalı göstermemeleri gerektiğini vurguladı. Bu durumun emekliliğin iptaline neden olabileceğini dile getirdi.

Son olarak, Erdursun, eksik günlerin yasalara uygun şekilde tamamlanması gerektiğini önemle vurguladı. Kendini çalışmadan başka bir işyerinde sigortalı gösterenlerin emeklilik haklarının iptal edilebileceğini ve bu durumun ciddi sonuçları olabileceğini belirtti. Bu nedenle, emeklilik sürecinde her adımın dikkatle atılması gerektiğini ve yasalara uygun şekilde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Güvenlik Uzmanı uyarıyor: Eksik günler emekliliği iptal ettirebilir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin