1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sosyal Medyada Skandal Yazar Gözaltına Alındı – Alevilerin Neden Bir PKK’sı Olmalıydı!

Sosyal Medyada Skandal Yazar Gözaltına Alındı – Alevilerin Neden Bir PKK’sı Olmalıydı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada paylaşılan ‘Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı’ başlıklı yazıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, resen soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda yazıyı yazdığı öne sürülen Evren Barış Yavuz, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘suç işlemeye tahrik’ suçlarından gözaltına alındı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelinin, söz konusu yazıyı 1 Ocak 2024 tarihinde Galata Köprüsü’nde çekilen bir görselle paylaştığı ortaya çıktı. Yavuz’un daha önce ‘terör örgütü propagandası, hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından kaydı olduğu tespit edildi. Evren Barış Yavuz, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Ankara’da alınan İsrail’e ihracat kısıtlaması kararına tepki gösteren Yavuz, AKP’nin Filistin mitinginden bir fotoğraf paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” şeklinde yorum yapmıştı. Bu paylaşımda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve ünlü isimler Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar da yer almaktaydı. Haluk Bayraktar, Yavuz’un Ekrem İmamoğlu’nun ekibinde olduğunu iddia ederek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hedef almıştı. İBB ise Haluk Bayraktar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. İddiaların ardından Yavuz, yazının kendisi tarafından kaleme alınmadığını savunup paylaştığı fotoğraf seçimini ‘talihsizlik’ olarak nitelemişti.

Tartışmaların merkezinde yer alan Evren Barış Yavuz, sosyal medyada tepki çeken paylaşımı nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlamasıyla gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımın ardından Yavuz’u suçlamalarla karşı karşıya bıraktı ve adli süreç başlatıldı. Yavuz’un daha önce benzer suçlardan kaydının olması da dikkat çekerken, olayın detayları mahkeme sürecinde netlik kazanacak. Evren Barış Yavuz’un yaşanan süreç sonrasında serbest kalıp kalmayacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medyada Skandal Yazar Gözaltına Alındı – Alevilerin Neden Bir PKK’sı Olmalıydı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin