1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Soykırımın Unutulmaması Gerektiğini Vurgulayan Anma Törenleri

Soykırımın Unutulmaması Gerektiğini Vurgulayan Anma Törenleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Srebrenitsa’da gerçekleşen anma ve cenaze törenlerine katılan Tunç, bu yıl kimlik tespiti yapılarak defnedilen 14 şehidin cenaze namazlarını kıldıklarını belirtti.

Tunç, anma programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video mesajının ilgiyle takip edildiğini ve verdiği önemli mesajlara vurgu yaptı. Programda, Erdoğan’ın, Avrupa’da 29 yıl önce gerçekleşen trajedinin unutulmaması gerektiğine dair ve BM Genel Kurulu’nda alınan karara vurgu yaparak uluslararası toplumun soykırımı hatırlaması gerektiğini belirttiğini dile getirdi.

Bakan Tunç, ayrıca Erdoğan’ın Bosna Hersek’in huzur ve barış içinde yaşaması, toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve soykırımın tanınması konularında çaba gösterilmesi gerektiğine dair mesajlarını önemsediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönderdiği video mesajın sorunlu bir şekilde yayınlandığına dair yapılan eleştirilere değinen Tunç, bunun sadece içerideki yayını etkilediğini ve mesajın tamamının Bosna Hersek Radyo ve Televizyonu tarafından yayımlandığını açıkladı. Teknik sorunlar yaşansa da, mesajın eksiksiz bir şekilde iletilmiş olduğunu belirtti.

Tunç, anma törenlerinden sonra Srebrenitsa annelerini ziyaret ettiklerini, soykırımda çocuklarını kaybeden annelere tarihten ders çıkarılması ve soykırımın tekrarlanmaması konusunda mesaj ilettiklerini söyledi.

Erdoğan’ın mesajlarını Srebrenitsa annelerine de ilettiklerini belirten Tunç, Türkiye’nin Bosna Hersek’e olan destek ve dayanışmasını vurgulayarak barış ve huzur içinde tüm toplum kesimlerinin bir arada yaşaması gerektiğini ifade etti.

Anma programlarıyla, soykırımın gelecek nesillere anlatılması gerektiğini vurgulayan Tunç, günümüzde Gazze ve Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çekerek uluslararası sistemin bu konuda etkisiz olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Soykırımın Unutulmaması Gerektiğini Vurgulayan Anma Törenleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin