1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Stellantis, 2024 Yılının İlk Yarısında Ne Kadar Kazandı? Finansal Veriler Açıklandı!

Stellantis, 2024 Yılının İlk Yarısında Ne Kadar Kazandı? Finansal Veriler Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stellantis, 2024 yılının ilk yarısına ilişkin finansal verilerini paylaştı. Şirketin gelir ve kâr rakamları ortaya çıktı. 2024’te, karlılık stratejisine sadık kalan Stellantis’in net geliri yılın ilk yarısında 85 milyar euro seviyesinde gerçekleşti. Bununla birlikte, şirket bu dönemde 5,6 milyar euro net kâr elde etti. Stellantis, Orta Doğu ve Afrika’da pazar payında liderlik yaparken, Avrupa ve Güney Amerika’da da pazar payında ve ticari araç segmentinde lider konumunu korudu. Ayrıca ABD’de şarj edilebilir hibrit araç satışlarında ilk sırada bulunurken, düşük emisyonlu araç satışlarında ikinci sıraya yerleşti.

Stellantis, 2024’te en az 20 yeni aracı piyasaya sürmeyi planlıyor. Firma, yılın ilk yarısında üretimine başlanan 10 yeni ürün de dahil olmak üzere 20’den fazla model tanıtımı gerçekleştirecek. Stellantis CEO’su Carlos Tavares, şirketin 2024 ilk yarı performansının zorlu endüstriyel şartlar ve operasyonel zorluklar nedeniyle beklentilerin altında kaldığını ifade etti. Şirketin bu zorlukları aşmak için eylemler planladığını ve uygulamaya koyduğunu belirtti. Tavares, heyecan verici bir ürün lansmanı başlattıklarını ve bu yıl en az 20 yeni aracı pazara süreceklerini söyledi. Kuzey Amerika’da uzun vadeli potansiyeli artırmak adına önemli adımlar atacaklarını belirten Tavares, şirket çalışanlarına bu başarıdaki katkıları için teşekkürlerini iletti.

Stellantis’in gelecek hedeflerinin oldukça büyük olduğu göz önüne alındığında, 2024’te ortaya konan finansal performans oldukça önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Şirketin hedefleri doğrultusunda yeni araçların piyasaya sürülmesi ve liderlik pozisyonlarının korunması, büyüme stratejisinin başarıyla uygulandığını göstermektedir. Carlos Tavares’in açıklamaları, şirketin gelecek için planlı ve kararlı adımlar attığını ve zorlukları aşma konusundaki kararlılığını vurgulamaktadır. Stellantis’in 2024 yılının ikinci yarısında nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu olmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Stellantis, 2024 Yılının İlk Yarısında Ne Kadar Kazandı? Finansal Veriler Açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin