1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Stellantis, Avrupa’da Elektrikli Araç Pazarına Hızlı Giriş Yapıyor: 2026’ya Kadar 30 Yeni Model Tanıtılacak!

Stellantis, Avrupa’da Elektrikli Araç Pazarına Hızlı Giriş Yapıyor: 2026’ya Kadar 30 Yeni Model Tanıtılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stellantis, Avrupa’da otomobil pazarındaki payını artırmak için 2026 yılına kadar Avrupa’da 30 yeni hafif hibrit model piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket, bu modellerle Avrupa’daki hafif hibrit araç pazarının lideri olmayı hedefliyor. Hafif hibrit modeller, benzinli veya dizel motora ek olarak küçük bir elektrik motoruna ve bataryaya sahip araçlar olarak tanımlanmaktadır. Bu modeller, daha az yakıt tüketir ve daha düşük emisyon salınımı gerçekleştirirler. Stellantis’in bu hamlesi, Avrupa’da artan elektrikli araç talebine bir yanıt olarak görülmektedir.

Şirket, 2030 yılına kadar tüm Avrupa satışlarının %70’inin elektrikli araçlardan oluşmasını hedeflemektedir. Hafif hibrit modeller, elektrikli araçlara geçiş sürecinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu modeller, benzinli ve dizel motorlara kıyasla daha uygun fiyatlı ve daha az karmaşık bir teknolojiye sahiptir. Yeni modellerin çoğunluğu hafif hibrit teknolojisini kullanacak ve çift kavramalı şanzıman ile entegre edilmiş 28 beygir gücünde bir elektrik motoruna sahip olacak. Ayrıca, 48V’luk bir pil paketi ile donatılmış olacaklar ve sadece elektrikle 1 km’ye kadar menzil sunacaklar.

Stellantis’in 2024 yılı sonuna kadar Avrupa’da 30 hibrit model sunacak olması büyük bir hamledir. Şirketin bu kararı, Avrupa’daki hafif hibrit araç pazarındaki talebi karşılamak ve markanın pazardaki konumunu güçlendirmek amacıyla alınmıştır. Yıl sonuna kadar satışa sunulacak modeller arasında Alfa Romeo Junior / Tonale, Citroën Yeni C3 / Yeni C3 AirCross / C4 / C4X / C5 AirCross / C5X, DS 3 / DS 4, Fiat Panda / 600, Jeep Avenger / Renegade / Compass, Lancia Ypsilon, Maserati Grecale, Opel Corsa / Astra / Astra SportsTourer / Mokka / Frontera / Yeni Grandland, Peugeot 208 / 308 / 308 SW / 408 / 2008 / Yeni 3008 / Yeni 5008 modelleri bulunmaktadır. Şirkete göre, EU30 hibrit modellerin satışları 2024 yılında geçen yıla göre yüzde 41 artmış durumdadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Stellantis, Avrupa’da Elektrikli Araç Pazarına Hızlı Giriş Yapıyor: 2026’ya Kadar 30 Yeni Model Tanıtılacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin