1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Stellantis CEO’sundan Bomba Açıklama: Kapanacak Markalar Belli Oluyor!

Stellantis CEO’sundan Bomba Açıklama: Kapanacak Markalar Belli Oluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stellantis’in CEO’su Carlos Tavares, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA grubunun yüzde 50-50 ortaklıkla birleşerek 2021 Ocak ayında Stellantis markası altında birleşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Tavares, kapanabilecek veya satılabilecek kâr etmeyen markaların olduğunu belirtti.

Carlos Tavares, kâr etmeyen markaların şirket için bir risk oluşturduğunu ve bu markaların kapatılabileceğini veya satılabileceğini ifade etti. Hangi markaların risk altında olduğuna dair net bir açıklama yapmamakla birlikte, Maserati’nin satılabileceği, Lancia ve DS’in tamamen kapatılabileceği, Dodge ve Chrysler’ın da risk altında olduğu belirtiliyor. Öte yandan Opel, Peugeot, Citroen, Jeep ve Fiat gibi büyük markaların bu durumdan etkilenmeyeceği söyleniyor.

Stellantis CEO’su, söz konusu markaların kapanabileceği veya satılabileceği hakkında açıklama yaparken belirsizliği koruyarak net bir marka ismi vermedi. Ancak uzmanlara göre Maserati’nin satışa çıkarılabileceği, Lancia ve DS’in kapanabileceği, Dodge ve Chrysler’ın da risk altında olduğu belirtiliyor. Diğer yandan Opel, Peugeot, Citroen, Jeep ve Fiat gibi büyük markaların bu durumdan etkilenmeyeceği öngörülüyor.

Stellantis’in geçtiğimiz yıl gerçekleşen birleşmesi ile 4 otomobil markasını bünyesine katan şirketin CEO’su Carlos Tavares, kâr etmeyen markaların kâr getirmeyen bir iş modeli oluşturduğunu belirterek bu tür markaların şirket için bir risk teşkil ettiğini vurguladı. Tavares, gelecekte para kazandırmayan markaları kapatma veya satma seçenekleri üzerinde çalışacaklarını açıkladı.

Stellantis’in CEO’su Carlos Tavares, kâr etmeyen markaları satabileceklerini veya kapatabileceklerini duyurdu. Tavares, şirketin kârlılığını artırmak ve riskleri azaltmak amacıyla bu tür adımlar atacaklarını belirtti. Hangi markaların kapanacağı veya satılacağına dair kesin bir bilgi verilmezken, uzmanlar Maserati’nin satılabileceğini, Lancia ve DS’in kapatılabileceğini, Dodge ve Chrysler’ın da riske girdiğini öne sürüyor. Öte yandan Opel, Peugeot, Citroen, Jeep ve Fiat gibi büyük markaların bu durumdan fazla etkilenmeyeceği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Stellantis CEO’sundan Bomba Açıklama: Kapanacak Markalar Belli Oluyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin