1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Suç Makinesi Yunus Emre Geçti İçin SABAH’ın Özel Haberi: Ağırlaştırılmış Müebbet ve 50 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle İddianame Düzenlendi!

Suç Makinesi Yunus Emre Geçti İçin SABAH’ın Özel Haberi: Ağırlaştırılmış Müebbet ve 50 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle İddianame Düzenlendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi! SABAH’ın edindiği bilgilere göre; 23 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Ümraniye’de “motosiklet hırsızlığı” suçundan yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti hakkında 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede Geçti’nin geçmişi, sosyal ilişkileri, suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle cezasında indirim yapılmaması da istendi. Olay sırasında polis memuru Şeyda Yılmaz’ı silahla vurarak öldüren Geçti, adli makamlarca tutuklanmıştı.

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı öldürmesi sebebiyle Yunus Emre Geçti hakkında “Kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edildi. Ayrıca, polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe’yi ağır yaralayarak öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Aynı şekilde, annesi Pınar Geçti’yi öldürmeye teşebbüsten de 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Geçti’nin diğer suçları arasında polis memurlarına mukavemet etmek ve ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek de bulunmaktadır.

İddianamede dikkat çeken bir detay ise, Geçti’ye verilecek cezada indirim uygulanmaması talebidir. Geçti’nin geçmişi, sosyal ilişkileri ve suçun mahiyeti nedeniyle cezasında herhangi bir indirim yapılması istenmemiştir. İddianame İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş olup, mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde Geçti’nin yakın zamanda yargılanmaya başlanması beklenmektedir. Geçti’nin 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası alması talep edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suç Makinesi Yunus Emre Geçti İçin SABAH’ın Özel Haberi: Ağırlaştırılmış Müebbet ve 50 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle İddianame Düzenlendi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin