1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Suç örgütü lideri Bora Kaplan’ın zırhlı aracı sorgulandı!

Suç örgütü lideri Bora Kaplan’ın zırhlı aracı sorgulandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haklarında dava açılan 28’i tutuklu 61 sanığın yargılandığı suç örgütüne ilişkin soruşturma, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’ndeki duruşmada, 12 müşteki bulunuyordu ve 28’i tutuklu 61 sanık tamamı salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı, savunma yapmaları için sanıklara söz verdi. Tutuksuz sanık Emre Karataş, tutuklu sanıklar Mustafa Koç, Mutlu Ayaş ve tutuksuz sanık Mümin Ali Beldek suçlamaları reddederek Ayhan Bora Kaplan’ı tanımadıklarını iddia ederek beraatlerini talep etti.

Mahkeme başkanı, tutuklu sanık Bora Kaplan’a neden Esenboğa Havalimanı’nda yakalandığı beyaz SUV aracın zırhlı olduğunu sordu. Kaplan, bu aracı tedbir amaçlı kullandığını ve ticaret işleriyle ilgili olarak para taşıdıklarını belirtti. Mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin sürmesine karar vererek duruşmayı 22 Nisan Pazartesi gününe erteledi.

İddianamede Ayhan Bora Kaplan ile diğer örgüt yöneticileri Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında çeşitli suçlamalar bulunmaktadır. İddianamede, bu sanıklara ‘Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘Kasten öldürme’, ‘Nitelikli kasten öldürme’, ‘Kasten yaralama’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘Nitelikli yağma’, ‘Eziyet’, ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’, ‘Suç üstlenme’ ve ‘Suçluyu kayırma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve uzun hapis cezaları istenmektedir. Diğer 55 sanık hakkında da çeşitli sürelerde hapis cezası talep edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suç örgütü lideri Bora Kaplan’ın zırhlı aracı sorgulandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin