1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Suç Örgütüyle İlgili Başladı Yargılanma: 8 Tutuklu Sanık Mahkemede

Suç Örgütüyle İlgili Başladı Yargılanma: 8 Tutuklu Sanık Mahkemede

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesinde suç örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen “gizli tanık” soruşturması kapsamında 8’i tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya sanıklar Murat Çelik, Kerem Gökay Öner, Şevket Demircan, Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve Metehan İlkyaz ile Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik ile avukatları katıldı.

Hakim, iddianamenin özeti okuduktan sonra sanık savunmalarının alınacağını belirterek, Ayhan Bora Kaplan’ın avukatının dava katılma talebini reddetti. Tutuklu sanık eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, suç işlemediğini ve görevine atanmadan önce yasadışı bir eylemde bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, darbe girişimi sırasında yaralanarak görevini yerine getirdiğini de belirtti.

Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ise suç örgütüne yönelik operasyonlarda görev aldığını ve iç sorunlar yaşadığını dile getirdi. Öner, gizli tanık olduğunu bilmediğini ve operasyonlar sırasında görevini usulsüz bir şekilde yerine getirmediğini vurguladı. Organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda çalıştığını ve yapılan görüşmelerin amacının gerçekleri ortaya çıkarmak olduğunu savundu.

Diğer tutuklu sanık Şevket Demircan da yaptığı işlemlerin sıralı amirlerinin ve savcının talimatları doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti. Demircan, bu görüşmelerin savcı, başsavcıvekili ve mahkeme başkanı dahil olmak üzere ilgili kişiler tarafından bilindiğini ve Serdar Sertçelik’in gerçekleri ortaya çıkarmak için yapılan görüşmeler olduğunu öne sürdü.

Sanık Ufuk Gültekin de suçlamaları kabul etmediğini ve sıralı amirlerinin emirleri doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Gültekin, Sertçelik’in gizli tanık olacağını öngördüklerini ve savcıya konu hakkında bilgi verdiklerini ifade etti. Ayrıca, Sertçelik’in vurulduktan sonra evine giderek durum hakkında bilgi aldıklarını ve Serdar’ın başka kişilerle görüşmeye çalıştığını belirtti.

Duruşmaya öğle arası verilerek sanıkların savunmaları dinlendi. Sanıklar suçlamaları reddederken, görevlerini hukuka uygun bir şekilde yerine getirdiklerini ve suçsuz olduklarını savundular. Mahkeme, delillerin toplanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suç Örgütüyle İlgili Başladı Yargılanma: 8 Tutuklu Sanık Mahkemede
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin