1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sultan Köyü Kavgası Mahkemede! İşte Detaylar…

Sultan Köyü Kavgası Mahkemede! İşte Detaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık İrfan B. (71), öldürülen İsmail Çetin’in eşi ve 2 oğlu ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın “haksız tahrik altında adam öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise müvekkilinin “meşru savunma altında adam öldürme” suçunu işlediğini iddia ederek, ceza verilmesine yer olmadığını savundu ve detaylı savunma için süre talep etti. Müşteki avukatı da mütalaa hakkında beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay, merkeze bağlı Sultan köyünde yaşanan bir kavga sonucu gerçekleşmişti. 22 Ağustos 2023 tarihinde alacak verecek meselesi yüzünden İsmail Çetin (62) ile İrfan B. arasında çıkan kavgada İsmail Çetin hayatını kaybetmişti. İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma ve İstihbarat timleri tarafından saklandığı yerde yakalanan şüpheli İrfan B. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. Detaylı incelemeler sonucunda, olayda İsmail Çetin’in araçla ezilerek öldürüldüğü tespit edilmişti.

Mahkeme sürecinde, sanık avukatı müvekkilinin meşru savunma hakkını kullandığını ve suçu işlemediğini savunarak beraat talep etti. Cumhuriyet savcısı ise sanığın haksız tahrik altında adam öldürme suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti. Müşteki avukatı ise mütalaa hakkında farklı bir görüş bildirmek için süre istedi.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve davayı ileri bir tarihe erteledi. Davanın detayları ve tarafların beyanları dikkate alınarak, karar aşamasına geçileceği belirtildi. İsmail Çetin’in ölümüyle sonuçlanan olayın ardından başlatılan yargılama süreci devam edecek ve mahkeme kararını açıklayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sultan Köyü Kavgası Mahkemede! İşte Detaylar…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin