1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sultangazi’de 4 Yaşındaki Kız Çocuğuna Taciz İddiası: 30 Yıla Kadar Hapis İsteniyor!

Sultangazi’de 4 Yaşındaki Kız Çocuğuna Taciz İddiası: 30 Yıla Kadar Hapis İsteniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sultangazi’de yaşanan olayda, Dürdane Y. adlı anne, 4 yaşındaki kızını komşusu Arzu K.’nın evine bıraktıktan sonra çocuğunun tacize uğradığını öne sürdü. Anne, iddiaya göre çocuğunun komşusunun babası Ali D. (70) tarafından istismara uğradığını öğrendi. Bunun üzerine Ali D. hakkında şikayette bulunan anne, olayın ardından dava açıldı ve Ali D.’nin 13 yıldan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Olay, 14 Ocak 2024 tarihinde İstanbul’un Eski Habipler Mahallesi’nde gerçekleşti. Anne Dürdane Y., kızı H.N.Y. ve oğlu İ.M.Y.’yi komşusu Arzu K.’nın evine bıraktı. Arzu K. evden çıktıktan sonra evde kalan çocukların başında Ali D. bulunuyordu. İddiaya göre Ali D., 4 yaşındaki H.N.Y.’ye cinsel istismarda bulundu ve kızı banyoya kilitledi. Anne geri döndüğünde kızının acı çektiğini fark ederek durumu öğrendi ve Ali D.’den şikayetçi oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Ali D. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Ali D.’nin ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplamda 13 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, sanık ve avukatı SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada savcı, müşteki anne Durdane Y.’nin olay günü çocuklarını komşusunun evine bıraktığını ve Ali D.’nin çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Savcı, Ali D.’nin tutuklanması ve 13 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi ve duruşma ertelendi.

Duruşma sonrası anne Dürdane Y., çocuğunun tacize uğradığını öğrendikten sonra şikayette bulunduklarını ve adalet istediklerini belirtti. Avukat Mehmet Emin Yolcu ise mahkeme kararına itiraz edeceklerini ve sanığın cezalandırılmasını talep ettiklerini dile getirdi. Olayın gelişmeleri ve adaletin sağlanması için sürecin takip edileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sultangazi’de 4 Yaşındaki Kız Çocuğuna Taciz İddiası: 30 Yıla Kadar Hapis İsteniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin