1. Haberler
  2. Spor
  3. Süper Lig’de Brezilyalı futbolcular zirvede! Hangi ülkeden en çok yabancı oyuncu var?

Süper Lig’de Brezilyalı futbolcular zirvede! Hangi ülkeden en çok yabancı oyuncu var?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’de 2023-2024 sezonu devam ederken, ligin en çok yabancı futbolcusunun hangi ülkeden olduğu açıklandı. Transfermarkt tarafından yapılan bir araştırmaya göre, listede Brezilya 22 futbolcu ile zirvede yer aldı. Güney Amerika ülkesini ise 15 futbolcu ile Senegal ve 14 futbolcu ile Fransa takip etti. Diğer ülkeler ise Portekiz, Bosna-Hersek, Fildişi Sahili, Nijerya, İtalya, Kosova ve Yunanistan şeklinde sıralandı.

Süper Lig’de devam eden heyecan dolu mücadelenin yanı sıra, yabancı futbolcuların hangi ülkelerden olduğu da merak konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi, Brezilya’nın bu sezon da en çok temsil edilen ülke olduğu ortaya çıktı. 22 futbolcu ile ligin en çok yabancı oyuncusu olan ülke olan Brezilya, toplam piyasa değeri bakımından da 66 milyon euro ile öne çıktı.

Senegal’in ise 15 futbolcu ile ikinci sırada yer alması dikkat çekiciydi. Fransa ise 14 futbolcu ile üçüncü sırada kendine yer buldu. Portekiz, Bosna-Hersek, Fildişi Sahili, Nijerya, İtalya, Kosova ve Yunanistan da listede yer alan diğer ülkeler oldu. Bu ülkelerin toplam piyasa değerleri de dikkate alındığında, transfer sezonunun nasıl geçeceği konusunda ipuçları veriyor.

Süper Lig’de forma giyen yabancı futbolcuların ülkelerinin yanı sıra, toplam piyasa değeri de takımların transfer politikaları için büyük önem taşıyor. Brezilya, Senegal ve Fransa’nın yanı sıra Portekiz, Bosna-Hersek, Fildişi Sahili, Nijerya, İtalya, Kosova ve Yunanistan’dan gelen futbolcular, ligde farklı renkleri temsil ediyor ve farklı birer katkı sunuyorlar.

Süper Lig’de yabancı futbolcuların alınan transferlerle ligdeki rekabeti nasıl etkileyeceği ve takımların performanslarına nasıl yansıyacağı ise ilerleyen haftalarda daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Ligin sonuçlara etkisi göz önünde bulundurularak, yabancı futbolcuların performansları ve ülkelerine göre dağılımları üzerine yapılacak analizler, takipçiler için önemli bir veri kaynağı olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Süper Lig’de Brezilyalı futbolcular zirvede! Hangi ülkeden en çok yabancı oyuncu var?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin