1. Haberler
  2. Spor
  3. Süper Lig’de Sezon Başlamadan Öne Çıkan Teknik Direktörler ve Takımlar!

Süper Lig’de Sezon Başlamadan Öne Çıkan Teknik Direktörler ve Takımlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’de 2024-2025 sezonu sürecine yaklaşılırken, takımların teknik direktör tercihlerine dair bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Geçen sezon 19 takımın 14’ü, çalıştıkları teknik adamlarla yeni sezon öncesine devam etme kararı aldı. Galatasaray, Hatayspor, Alanyaspor, Rizespor, Eyüpspor, Gaziantep FK, Göztepe, Kasımpaşa, Konyaspor, Kayserispor, Başakşehir, Bodrum FK, Sivasspor ve Trabzonspor, geçen sezonki teknik direktörleriyle yola devam edecekken; Fenerbahçe, Beşiktaş, Adana Demirspor, Antalyaspor ve Samsunspor ise değişiklik yaptı.

Süper Lig’in yeni sezonunda Türk teknik adamların daha fazla tercih edildiği görülüyor. 19 takımdan 13’ünde Türk teknik direktörler görev alırken, 6 takım ise yabancı tercih etti. Bu yabancı teknik direktörler arasında Jose Mourinho, Giovanni van Bronckhorst, Michael Valkanis, Alex de Souza, Stanimir Stoilov ve Thomas Reis gibi isimler bulunmaktadır.

Yeni sezonun kadrosunda yer alacak teknik direktörler arasında daha önce şampiyonluk yaşamış isimler de bulunmaktadır. Örneğin, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son iki sezonda şampiyon olurken, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı 2021-2022 sezonunda şampiyonluk elde etti.

Yeni sezonda görev yapacak teknik adamlar arasında en genç olanı 37 yaşındaki Arda Turan iken; en yaşlıları 61 yaşındaki Jose Mourinho ve Abdullah Avcı’dır. Bu teknik direktörlerin futbolculuk kariyerlerinde “Dört büyükler” olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor formaları giymiş isimler olduğu da dikkat çekmektedir.

Süper Lig’in en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktörü Fatih Terim olurken; en çok maça çıkan teknik adam ünvanına Rıza Çalımbay sahiptir. Terim 8 şampiyonluk yaşarken, Çalımbay ligde 637 maça çıkarak rekoru elinde bulundurmaktadır. Türk teknik direktörlerin şampiyonluk serisi 17 sezona ulaşırken, son yabancı teknik direktörün şampiyon olduğu sezon 2006-2007’dir. Sonuç olarak, Süper Lig’de yeni sezon heyecanıyla birlikte teknik direktörlerin önemi ve etkisi daha da artmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Süper Lig’de Sezon Başlamadan Öne Çıkan Teknik Direktörler ve Takımlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin