1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Suriyeden atılan roket Kilis’te yangın çıkardı

Suriyeden atılan roket Kilis’te yangın çıkardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen roket, Kilis’in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü. Olay sonrası bölgede alevler yükselmeye başladı.

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerin böyle bir olayla ilgisi olmadığı belirtilirken, herhangi bir karşılık verilmediği vurgulandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisinin mayınlı araziye düştüğü ve yangın çıkmasına neden olduğu belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin olayla ilgisi olmadığı ve sınırlara yönelik herhangi bir saldırı olmadığı belirtildi.

Kilis Valiliği, bölgede çıkan çatışmalara ilişkin görüntülerin Suriye tarafına ait olduğunu belirterek, Kilis’e herhangi bir saldırı olmadığını açıkladı. Saat 17.53’te Akıncı köyü yakınlarında çıkan çatışmada bir roketin mayınlı araziye isabet etmesi sonucu yangın çıktığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, sınırın karşı tarafında gruplar arasında çatışma yaşandı ve bu çatışmanın ardından bir roket düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin olayla herhangi bir ilgisinin olmadığı belirtilirken, roketin mayınlı araziye düşmesi sonucu yangının çıktığı ifade edildi. Bu noktada terör unsuru olmadığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suriyeden atılan roket Kilis’te yangın çıkardı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin