1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sürücü Kurslarından Önemli Yenilikler!

Sürücü Kurslarından Önemli Yenilikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda, sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için yeni bir yönetmelik hazırlandığı belirtildi. Başkan, 2016’da yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nden sonra sınavın tek parkurda yapıldığını, bu durumun kursiyerlerin parkuru ezberlemesine neden olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan yeni yönetmeliğe iki farklı parkur seçeneği eklediklerini açıklayan Başkan, ikinci parkurun kursiyerlerin daha iyi öğrenmelerine ve daha fazla araç kullanmalarına olanak tanıyacağını ifade etti. Ayrıca, yerli araç Togg’un yollarda yer almasıyla birlikte elektrikli araçlara ilişkin düzenlemelerin de yapılacağını belirtti. Bu kapsamda, elektrikli araçlarla sınav yapılabilmesinin önünün açılacağını ve sınava giremeyen adayların mağduriyetinin giderileceğini vurguladı.

Yeni yönetmelikte, engelli kursiyerlerin kendi araçlarıyla sınava girebileceği bir düzenleme yapılacağını duyuran Başkan, muvazzaf askerlere, hamilelere ve hastalara yönelik de düzenlemelerin olacağını belirtti. Yazılı sınavı geçen ancak direksiyon sınavında başarısız olan kursiyerler için de düzenlemelerin yer alacağını açıkladı.

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı ise daha iyi sürücüler yetiştirebilmek amacıyla direksiyon sınavlarının süresinin 40 dakikaya uzatılmasının planlandığını dile getirdi. Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan, sürücü eğitim standartlarının yükseltilmesine yönelik bir yönetmelik hazırlığı olduğunu açıkladı. Ayrıca, sürücü adaylarının direksiyon sınavlarında yapılacak değişikliklerin önemine vurgu yaptı.

Sürücü adaylarının iki araç arasına park etme konusunda yaşadığı zorlukların ele alındığı bildirildi. Bu konuda yapılacak değişikliklerle kursiyerlere ikinci bir deneme hakkı tanınacağı belirtildi. Ayrıca, direksiyon sınavında motosiklet ve otomobil kullanımında “U dönüşü” manevrasının eklenmesi planlandığı ifade edildi.

Eğitim veren öğreticilere yönetmelikte yer verilmesinin beklendiği aktarıldı. Usta öğreticilerin her 10 yılda bir yeniden hizmet içi eğitime tabi tutulması gerektiği ve bu konunun yönetmelikte yer alması planlandığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sürücü Kurslarından Önemli Yenilikler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin