1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs’ta Polislere Saldıran Şüpheliler Hapis Cezasıyla Karşı Karşıya!

Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs’ta Polislere Saldıran Şüpheliler Hapis Cezasıyla Karşı Karşıya!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim Meydanı’na ilerleyen ve polislere saldırdığı iddia edilen 12 kişi hakkında dava açıldı. Şüphelilerin 15 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin örgüt üyeliği, görevli memura mukavemet, kamu malına zarar verme gibi suçlarla suçlandıkları belirtiliyor.

Olay, 1 Mayıs tarihinde meydana geldi. Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı’na yürüyüş yapmak isteyen grubun polis engeline takıldığı ve arbede yaşandığı bildirildi. Şüphelilerin polislere taş, sopa ve havai fişeklerle saldırdığı iddia ediliyor. Polis müdahalesi sonucunda çıkan olaylarda bazı kişiler yaralandı ve gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 12 kişi, olay yerindeki güvenlik kameraları ve polis ifadeleriyle tespit edildi. İddianamede şahısların önceden planlanmış bir şekilde polise saldırdığı ve olayları kışkırttıkları belirtiliyor. Şüphelilerin emniyetteki sorgularında suçlarını kabul etmedikleri ve olay sırasında orada bulunduklarını ancak saldırıya katılmadıklarını iddia ettikleri öğrenildi.

İddianamede, şüphelilerin örgütlü bir şekilde hareket ettikleri ve polise karşı koordineli bir saldırı düzenledikleri iddia ediliyor. Polis memurlarının da ifadelerine başvurulan iddianamede, şüphelilerin kararlı bir şekilde polise saldırdıkları ve görevli memurlara zarar verdikleri belirtiliyor.

Şüphelilerin hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilirken, mahkemenin yapacağı yargılama sonucunda suçlu bulunmaları durumunda ne kadar ceza alacakları belirlenecek. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yaşanan olaylar, her yıl olduğu gibi bu yıl da gündemde yer almış ve tartışmalara sebep olmuştu. Hapis cezası istemiyle açılan davanın sonucu merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs’ta Polislere Saldıran Şüpheliler Hapis Cezasıyla Karşı Karşıya!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin