1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tarihi Anlaşma İmzalandı: Irak ile Türkiye Arasında Mutabakat Zaptı Dikkat Çeken Detaylarla Açıklandı

Tarihi Anlaşma İmzalandı: Irak ile Türkiye Arasında Mutabakat Zaptı Dikkat Çeken Detaylarla Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, toplantıda Türkiye ile Irak arasında tarihi ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla stratejik kararların alındığını ve hayata geçirildiğini duyurdu. İki ülke arasında karşılıklı temaslarının arttığını ve ilişkilerin güçlendiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanının Nisan ayında gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde 27 anlaşma ve mutabakat zaptının imzalanmasının, ortak iradenin en önemli göstergesi olduğunu vurguladı.

Bakan Fidan, Türkiye’nin Irak ile olan ilişkilerini güçlendirmek amacıyla ortak iş birliği komiteleri oluşturduklarını ve bu komiteler aracılığıyla iş birliğini daha da derinleştirdiklerini aktardı. Ayrıca, Bakan Fidan ve Fuad Hüseyin’in yaptığı görüşmelerin ardından yüksek düzeyde güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantılarda, özellikle PKK ile mücadele konusunda Irak’ın gösterdiği destekten memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Görüşmelerin ardından imzalanan anlaşma ile Türkiye ile Irak arasındaki askeri ve güvenlik iş birliği ile terörle mücadele konusundaki mutabakat zaptı, tarihi bir gelişme olarak nitelendirildi. Bu anlaşmaların uygulanmasıyla birlikte iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da artacağına inanıldı. Ayrıca, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşları için vize serbestisi uygulamasının başlatılması kararı alındı.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ise imzalanan mutabakat zaptının iki ülke tarihi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu zaptın, iki ülke arasındaki askeri ve güvenlik iş birliğini kapsayan ilk mutabakat zaptı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Bağdat’ta Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi ve Başika’da Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi’nin kurulacağı bilgisini paylaştı.

Sonuç olarak, Türkiye ve Irak arasında imzalanan mutabakat zaptı ve iş birliği anlaşmaları, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve ortak çıkarların korunmasına yönelik atılan önemli adımlar olarak değerlendirildi.İki ülke arasındaki iş birliğinin terörle mücadelede de etkili olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarihi Anlaşma İmzalandı: Irak ile Türkiye Arasında Mutabakat Zaptı Dikkat Çeken Detaylarla Açıklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin