1. Haberler
  2. Spor
  3. Tarihi Başarılara İmza Atan Mete Gazoz’dan Yeni Başarı: Avrupa Şampiyonu oldu!

Tarihi Başarılara İmza Atan Mete Gazoz’dan Yeni Başarı: Avrupa Şampiyonu oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya okçuluğunda büyük başarılara imza atan milli sporcu Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda elde ettiği altın madalyanın ardından Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 50. madalyasını kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Türk sporcuların 6 madalya kazandığı organizasyonda Mete Gazoz, klasik yay bireysel erkeklerde altın madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Bu zaferle beraber, Mete olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu ünvanlarını alan ilk okçu olma başarısını elde etti.

Mete Gazoz’un uluslararası koleksiyonunda bulunan 50 madalyadan ilki Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Gençlik Kupası’nda Klasik Yay Erkek Takımı ile kazandığı altın madalyaydı. Bu başarının ardından 7 yıl boyunca milli takım kariyerinde toplam 50 madalya kazanan Mete, dünya ve Avrupa Okçuluk Federasyonlarının düzenlediği organizasyonlarda 24 altın, 10 gümüş ve 16 bronz madalya kazandı.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak zirveye ulaşan Mete Gazoz, olimpiyat sonrası dünya ve Avrupa şampiyonluğunu da elde etti. 2023 yılında Berlin’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Mete, aynı organizasyonda takım müsabakasında ise ikincilik elde etti. 2024 yılında Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da başarılı olan milli sporcu, klasik yay erkekler finalinde Slovenya’dan Den Habjan Malavasic’i yenerek Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Mete Gazoz, Paris 2024 Olimpiyatları’na hazırlanırken federasyonun desteklediği program sayesinde başarılı sonuçlar elde etti. Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, sporcuların performansını artırmak için geniş kapsamlı planlamalar yaptıklarını ve sporcuların programa sadık kaldığını belirtti. Paris 2024 için klasik yay erkek takımında 3 kişilik bir kontenjan bulunduğunu ve Mete Gazoz’un favori olarak görüldüğünü ifade etti.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Mete Gazoz’un başarılarının milli takım projesi sayesinde geldiğini ve stratejik bir plan doğrultusunda ilerlendiğini vurguladı. 12 yıl önce hayata geçirdikleri projenin başarılarına tanık olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Topaloğlu, Paris 2024 Olimpiyatları için Mete Gazoz ile birlikte en iyi şekilde hazırlık yapacaklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarihi Başarılara İmza Atan Mete Gazoz’dan Yeni Başarı: Avrupa Şampiyonu oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin