1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tarım Bakanı Yumaklı’dan çarpıcı açıklama: “Gıda sektörü töhmet altında bırakılmamalı!”

Tarım Bakanı Yumaklı’dan çarpıcı açıklama: “Gıda sektörü töhmet altında bırakılmamalı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde Türkiye, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesiyle sarsıldı. Bu listede köfteye domuz eti koyanlar, sucuğa at ve geyik eti karıştıranlar, çiğ adanaya kalp ekleyenler gibi skandal durumlar yer alıyor. Bütün bu gıda skandalları üzerine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yumaklı, gıda denetimlerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Gıda sektörümüzün tamamını töhmet altında bırakmak doğru değil” dedi.

Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde yaklaşık 23 bin okul, yurt ve etüt merkezi gibi yerlerin yemekhane ve kantinlerinde gıda denetimlerine başladıklarını duyurdu. 2 hafta sürecek olan denetimlerde 81 ilde 8 binden fazla gıda denetçisinin görev alacağını açıklayan Yumaklı, uygunsuzluk tespit edilen işletmelere en ağır cezaların uygulanacağını vurguladı. Ayrıca yıl boyunca devam eden denetimlerin yanı sıra belli dönemlerde sektörel denetimlerin de yapıldığını belirtti.

Gıda denetimlerinin yanı sıra vatandaşların da farkındalığının arttırılması ve tüketici bilincinin geliştirilmesi için yeni bir sistem hayata geçirildiğini ifade eden Yumaklı, vatandaşların ALO 174 numaralı gıda hattı ve WhatsApp hattı üzerinden gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzluğu bildirebileceklerini söyledi. Bu sayede en iyi denetçinin vatandaşlar olduğunu vurgulayan Yumaklı, gıda sektöründe yaşanan olumsuzlukların sektörün tamamını töhmet altında bırakmaması gerektiğini vurgulayarak, firmaların kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini belirtti.

Yumaklı’nın açıklamalarıyla birlikte toplumda gıda güvenliği ve denetimlerine olan güvenin artması amaçlanırken, sektöre bir uyarı niteliği taşıdı. İşini doğru ve düzgün yapan firmaları ve işletmeleri destekleyen Yumaklı, bu çalışmalara destek veren vatandaşlara teşekkür ederek, marka güveninin oluşturulması ve sektördeki kalite standartlarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Sonuç olarak, tarım ve gıda sektöründe yaşanan sorunların çözümüne yönelik adımlar atılmaya devam ediyor ve denetimlerin önemi her zamankinden daha fazla vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarım Bakanı Yumaklı’dan çarpıcı açıklama: “Gıda sektörü töhmet altında bırakılmamalı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin