1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tarım Bakanı Yumaklı’nın Açıklamalarıyla Hayvancılıkta Dev Adım!

Tarım Bakanı Yumaklı’nın Açıklamalarıyla Hayvancılıkta Dev Adım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi’ni duyurdu. Bakan Yumaklı, proje kapsamında üreticilerin uygun maliyetle hayvan teminini sağlamayı, tüketicilerin uygun fiyatlarla kırmızı ete erişimini sağlamayı ve Türkiye’nin et ithalatıyla ilgili konularını kapatmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Yumaklı, Iğdır’daki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Kazım Karabekir İşletmesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek proje detaylarını paylaştı. Hayvancılık Yol Haritası’nı şubat ayında açıkladıklarını hatırlatan Yumaklı, anaç hayvan sayısını arttırmanın projenin en önemli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. Anaç hayvanların üretimin temeli olduğunu belirten Bakan Yumaklı, bu kapsamda Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar’daki TİGEM çiftliklerinde damızlık merkezlerinin kurulacağını açıkladı.

Hedefler doğrultusunda hayvan sayısını artırmak için çalışmaların başladığını ifade eden Yumaklı, projenin aile işletmelerine uygun maliyetle doğan buzağıları vereceklerini ve bu sayede et üretimini destekleyeceklerini söyledi. Ayrıca, dişi doğan buzağıların da aile işletmelerine uygun maliyetle verilerek anaç hayvan sayısını artıracaklarını belirtti.

Bakan Yumaklı, gıda arz güvenliğinin milli güvenlik kadar önemli olduğunu vurgulayarak Covid-19 salgınının da bu önemi bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Projede üreticilerin uygun maliyetle hayvan teminini sağlamayı, tüketicilerin uygun fiyatlarla kırmızı ete ulaşmasını sağlamayı ve Türkiye’nin et ithalatıyla ilgili konularını kapatmayı amaçladıklarını belirten Yumaklı, hayvancılık sektöründe üretimi geliştirmeyi hedeflediklerini ve proje kapsamında çiftçilere destek olacaklarını ifade etti.

Bakan Yumaklı, hayvancılıkta üretimi artırmayı amaçlayan bu projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Projenin ülke ekonomisine ve çiftçilere olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarım Bakanı Yumaklı’nın Açıklamalarıyla Hayvancılıkta Dev Adım!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin