1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tarsus’ta 11 kişinin ölümüne neden olan kaza: Otobüs şoförü tek kusurlu!

Tarsus’ta 11 kişinin ölümüne neden olan kaza: Otobüs şoförü tek kusurlu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’in Tarsus ilçesinde meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili yapılan soruşturma sonucunda bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapora göre tutuklu olarak bulunan otobüs şoförü Ali Güler, kazanın tek ve asli kusurlusu olarak belirlendi.

Kaza, 26 Mayıs günü saat 19.00 sularında Yenice Mahallesi Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda gerçekleşti. Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Star Diyarbakır firmasına ait olan 34 SD 88 21 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsü Ali Güler’in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu çelik bariyerleri aşarak karşı şeride geçti. Otobüs, Adana istikametine doğru ilerlerken kimlikleri belirlenemeyen 01 DT 341 ve 01 ALU 521 plakalı araçlar ile 27 TD 342 plakalı bir kamyonla çarpıştı. Olay yerine Mersin ve Adana’dan çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevkedildi. Kazada 11 kişi hayatını kaybederken, yaralılar ise kurtarılarak hastaneye götürüldü.

Kazada hayatını kaybedenler arasında İpek Taraman, Serhat Taraman, Elif Taraman, Ozan Kılıç, Birsen Çiftsüren, Mehmet Kaplan, Sultan Acet, Taha Acet, Halit Şimşek, Mehmet Orhan Teymen ve Ayla Çelik Teğmen bulunmaktadır.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ederken, olayla ilgili bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapora göre otobüs şoförü Ali Güler’in tek ve asli kusurlu olduğu belirlendi. Polis ekiplerince hazırlanan trafik kazası tespit tutanağında da otobüs şoförünün hız kurallarına uymadığı gerekçesiyle asli kusurlu olarak gösterildi.

Ayrıca, otobüsün teknik ve işlevsel açıdan incelenmesi için bir bilirkişi heyeti daha görevlendirildiği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarsus’ta 11 kişinin ölümüne neden olan kaza: Otobüs şoförü tek kusurlu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin