Isparta’ya gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında, Tatar öncelikle Isparta Ticaret Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi. Daha sonra ise Süleyman Demirel Üniversitesi Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluştu ve üniversitenin Rektörü Prof. Mehmet Saltan tarafından Fahri Doktora Payesi ile ödüllendirildi. Konuşmasında Isparta’nın kendileri için özel bir yer olduğunu vurgulayan Tatar, Süleyman Demirel’in hayatındaki önemine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptığı hizmetlere değindi.
Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımı konusunda önemli adımlar atıldığını belirtti. Azerbaycan ile olan ilişkilerin geliştiğine ve Türk Devletler Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak yer aldıklarına dikkat çekti. Ayrıca, Süleyman Demirel, Haydar Aliyev ve Rauf Raif Denktaş’ın geçmişte bir araya gelerek Kıbrıs Türkü’nün tarihine önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Tatar, Kıbrıs’taki tarihsel önemi vurgulayarak Osmanlı Devleti’nin adayı almak için verdiği mücadeleye dikkat çekti. 1071’deki Malazgirt Savaşları’ndan başlayarak Osmanlı’nın Kıbrıs’taki varlığını anlattı ve adanın düşman elinden alınmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Osmanlı’nın Kıbrıs’ı almak için 70-80 bin şehit verdiğini kaydetti ve 352 yıldan fazla bir süre boyunca adanın kontrolünde kaldığını belirtti.
Daha sonra Tatar, Kıbrıs Türkü’nün tarihinin önemini gençlere hatırlatarak Osmanlı’nın zayıflamasıyla bir kısmının Türkiye’ye, bir kısmının İngiltere’ye ve bir kısmının da Avustralya’ya göç ettiğini anlattı. Ancak, bu insanların KKTC’ye bağlılıklarının devam ettiğine vurgu yaptı. Ardından dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in köyü İslamköy’deki anıt mezarını ziyaret eden Tatar, Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ni gezdi.
Son olarak, Isparta Valiliği ve Belediyesi’ni ziyaret eden Tatar, Süleyman Demirel Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katılarak kentten ayrıldı. Tatar’ın ziyaretleri sırasında Kıbrıs Türkü’nün tarihine ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımına verdiği önem ön plana çıktı.