1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tatar Mezrasında Korkunç Olay: 43 Koyun Kayalıklardan Atladı

Tatar Mezrasında Korkunç Olay: 43 Koyun Kayalıklardan Atladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çemişgezek ilçesine bağlı Tatar mezrasında, bir çoban olan Ahmet Yıldırım, koyun sürüsünü otlatmak için koyunları dışarı çıkardı. Ancak sadece bir koyun, yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıktan atlayarak hareket etti. Diğer koyunlar da peşinden atlamaya başladı.

Durumu fark eden Ahmet Yıldırım, diğer koyunların atlamaması için müdahale etti ancak maalesef 43 koyun kayalıklardan atlayarak hayatını kaybetti. Çemişgezek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Ahmet Yıldırım, Tatar mezrasında küçükbaş hayvancılıkla uğraştığını belirtti. Hayvanlarının gece otlayarak kayadan ürktüklerini ve atladıklarını söyledi. 43 koyunun telef olmasıyla büyük bir zarar yaşadıklarını dile getirdi. Aynı zamanda diğer küçükbaş üreticilerin de benzer durumlarla karşılaşabileceğini belirtti.

Olay yerinde inceleme yapan Veteriner Hekim Bekir Batur, Çemişgezek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yaptığını belirtti. Tarım İlçe Müdürlüğü’nden gelen ihbar üzerine olay yerine ekiplerle hemen intikal ettiklerini söyledi. Üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını ve üreticinin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tatar Mezrasında Korkunç Olay: 43 Koyun Kayalıklardan Atladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin