1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tatil Dönüşünde Trafikte Son Durum: BOLU’da Yoğunluk Oluşuyor!

Tatil Dönüşünde Trafikte Son Durum: BOLU’da Yoğunluk Oluşuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatilin son gününde İstanbul istikametinde otoyolun Bolu geçişi çevresinde Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa, Köroğlu rampaları, Rüzgarlı, Dağkent, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli bölgelerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda meydana gelen trafik kazaları nedeniyle ulaşım aksayabiliyor. Ancak Ankara istikameti ile D-100 kara yolunda her iki yönde yoğunluk gözlenmiyor. İstanbul istikametinde ise gıda ve tedarik malzemesi taşıyan araçlar haricinde kamyon ve tırların geçişlerine izin verilmemektedir.

Kaynaşlı ile Düzce gişeleri arasında trafik normal seyrinde ilerlerken, Gölyaka gişeleri ile Gümüşova rampaları arasında zaman zaman yoğunluk artabilmektedir. Düzce, Gölyaka ve Gümüşova kesimlerinde ise ulaşım sorunsuz bir şekilde devam etmektedir.

İstanbul-Izmir yolunda ise Osmangazi Köprüsü’nü kullanmak isteyen tatilcilerden dolayı otoyol ve Hersek Gişeleri’nde zaman zaman trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. 1 Temmuz 2016 tarihinde hizmete giren köprüyü bugüne kadar 835 bin 128 araç kullanmış, 13 Nisan’da ise 117 bin 537 araç geçişi ile rekor kırılmıştır. Trafik ekipleri, tatil süresince köprü, otoyol ve kara yollarında olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artırmış ve sürücülere uyarılarda bulunmaktadır.

Ramazan Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşlar, dönüş yolculuğunda Kırıkkale’de uzun araç kuyrukları oluşturmuştur. Bu durum Kırıkkale-Ankara ve Kırıkkale-Samsun kara yolunda ulaşımı olumsuz etkilemektedir. Polis ve karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için çeşitli tedbirler almışlardır.

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu’nda dönüşe geçen tatilciler nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanmakta ve bu durum ekiplerin uyarılarla kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Yine Tekirdağ-Istanbul yolunda da dönüş yoğunluğu nedeniyle Yenice, Yeniçiftlik, Beyazköy, Üniversite ve Kumbağ mevkilerinde zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır. Polis ve jandarma ekipleri, sürücülere aşırı hız, takip mesafesi ve hatalı sollama konularında uyarılar yapmaktadır. Gece saatlerine kadar ise yoğunluğun devam etmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tatil Dönüşünde Trafikte Son Durum: BOLU’da Yoğunluk Oluşuyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin