1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Taylor Swift’in Avrupa Turnesi Ekonomiye Etki Edecek mi?

Taylor Swift’in Avrupa Turnesi Ekonomiye Etki Edecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü pop yıldızı Taylor Swift’in Avrupa turnesi hız kesmeden devam ediyor. Ekonomistler, hayranların turizme olan talebinin artmasıyla Swift’in bu yaz Avrupa’daki konserlerinin ekonomi üzerinde nasıl bir etki yaratabileceğini tartışıyor. Şarkıcının Londra’daki 8 konserinin yüzbinlerce kişi tarafından izlenmesi bekleniyor.

Analistler, Swift çılgınlığının ekonomik etkilerini değerlendiriyor. Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane, Paris Olimpiyatları, Euro 2024 futbol şampiyonası ve Taylor Swift turnesinin hizmet sektöründeki enflasyonu artırabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Portekiz İstatistik Ofisi ise geçtiğimiz ayki Taylor Swift konserinin Lizbon’da enflasyonu hızlandırdığını belirtti.

Enflasyonun düşmesiyle Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını indirmeye başladı, ancak hizmet sektöründeki fiyat artışları enflasyonist baskıların devam ettiğini gösteriyor. Swift’in turnesinin otel odaları ve uçuşlar için talebi artırarak fiyatları yükseltebileceği öngörülüyor. TD Securities stratejisti Lucas Krishan, merkez bankalarının alacağı kararların karmaşıklaşabileceğini vurguluyor.

Krishan, Swift’in İngiltere’deki konserlerinin hizmet enflasyonunu artırabileceğini ve bu durumun İngiltere Merkez Bankası’nı faiz indiriminden vazgeçirebileceğini belirtiyor. Nomura ekonomisti George Moran ise Swift’in merkez bankaları veya hükümet politikalarını etkilemesinin mümkün olmadığını ifade ediyor. Büyümenin süperstar konserlerine bağlı olmasının sürdürülebilir bir seçenek olmadığını düşünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taylor Swift’in Avrupa Turnesi Ekonomiye Etki Edecek mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin