1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tayra Lokumcu: Sivil Pilotlukta Başarı Hikayesi

Tayra Lokumcu: Sivil Pilotlukta Başarı Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da yaşayan Tayra Lokumcu, çocukluğundan beri hayalini kurduğu askeri pilotluk için hazırlık yaparken bir kaza geçirdi. Kaza sonrasında yüzünde kalan iz nedeniyle askeri pilot olamayacağını öğrenen Lokumcu, hedefinden vazgeçmedi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu pilotaj bölümünü tamamlayarak pilot oldu. Havacılık alanında başarılı olan Lokumcu, her yıl İtalya’da düzenlenen ve ‘uçak rallisi’ olarak bilinen Uluslararası 6’ncı Göl Hava Rallisi yarışmasından özel bir davet aldı. Yarışma, pilotların belirli bir süre içerisinde verilen koordinatları harita üzerinden bulması ve rotayı doğru bir şekilde tamamlamasına dayanıyor. Türkiye bu yarışmada Lokumcu ile ilk kez temsil edilecek.

Lokumcu, “Jet uçaklarıyla uçmak istiyordum. Askeri pilot olacaktım. Kaza sonrası bu hayalime sivil havacılık ile devam ettim. Geleneksel bir yarışma olan bu organizasyonda erkek ya da kadın pilot temsili daha önce olmamıştı. Bu yıl benim temsil etmem heyecan verici” dedi. Ailesini ikna etmenin zor olduğunu söyleyen Lokumcu, yarışmanın aslında hız ve akrobasi ile ilgili olmadığını açıkladığında ailesinin gurur duyduğunu ifade etti.

Yarışmanın Başkanı Enrico Guggıarı ise yarışın 1913 yılındaki geleneklere bağlı kalarak yapıldığını belirtti. Eski posta hizmetini canlandırmayı amaçlayan organizasyona İtalya’nın desteklediği 10 ülkeden katılım olduğunu söyleyen Guggıarı, Lokumcu’nun yeteneklerinin dikkat çekici olduğu için davet ettiklerini belirtti. Lokumcu ise önümüzdeki günlerde İtalya’ya giderek yarışmaya katılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tayra Lokumcu: Sivil Pilotlukta Başarı Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin