1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tayyip Erdoğan: Ekonomideki Zorluklara Rağmen Yol Haritamızı Koruyoruz!

Tayyip Erdoğan: Ekonomideki Zorluklara Rağmen Yol Haritamızı Koruyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurul toplantısında küresel ekonominin son durumunu değerlendirdi. Erdoğan, son 4-5 yıldır küresel ekonominin ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve Covid salgınının neden olduğu ekonomik sıkıntıların bölgedeki çatışmalarla birleşerek daha karmaşık bir hal aldığını belirtti.

Navlun fiyatlarından ticaret kısıtlamalarına, enerji ve gıda fiyatlarındaki dalgalanmadan diğer belirsizliklere kadar birçok zorlukla mücadele ettiklerini ifade eden Erdoğan, dünya genelinde enflasyonun yanı sıra diğer ekonomik hedeflerinin de ötesinde başarılar elde ettiklerini vurguladı. Türkiye’nin ekonomik yol haritasının Orta Vadeli Program (OVP) ve 12. Kalkınma Planı olduğunu belirten Erdoğan, bölgedeki krizlere, mahalli idareler seçimlerine ve muhalefetin popülist politikalarına rağmen belirlenen hedeflere bağlı kaldıklarını söyledi.

Erdoğan, 31 Mart öncesinde seçim ekonomisi uygulamalarına karşı çıkarak ülkenin geleceğini riske atmadıklarını dile getirdi. Bazı kesimlerin döviz kuru üzerinden halkı korkutmaya çalıştığını ve karamsar senaryolar çizerek spekülasyonlara yol açtığını belirten Erdoğan, bu senaryoların gerçekleşmediğini ve Türk ekonomisinin rayında ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Enflasyonun tek haneye indirilerek milletin refahının artırılmasının hedeflendiğini söyleyen Erdoğan, yeni sanayi politikaları ve tasarruf tedbirlerinin hayata geçirileceğini ifade etti. Enflasyonun mayısta zirveye ulaşmasının ardından düşüşe geçeceğini ve yılın ikinci yarısında dezenflasyon dönemine girileceğini belirten Erdoğan, mali politikalar üzerinden enflasyon baskısına izin verilmeyeceğini vurguladı.

Rekabetçiliği sadece döviz kuru üzerinden değil, daha geniş bir perspektiften ele alacaklarını belirten Erdoğan, ekonomide işbirliği içinde olmaya devam edeceklerini ifade etti. Türkiye’nin ekonomik süreçte karşılaştığı zorluklara karşı sabırla ve istikrarla hareket edeceğini vurgulayan Erdoğan, hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tayyip Erdoğan: Ekonomideki Zorluklara Rağmen Yol Haritamızı Koruyoruz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin