1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Tayyip Erdoğan’dan Suriyelilere ve Lübnanlılara kapıların açık olduğu mesajı: Almanya’ya geri iade işbirliği teşekkürü

Tayyip Erdoğan’dan Suriyelilere ve Lübnanlılara kapıların açık olduğu mesajı: Almanya’ya geri iade işbirliği teşekkürü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da suç işleyen Suriyelilerin ülkelerine iadesi konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “Suriye’den gelen mültecilere kapılarının her zaman açık olduğunu” belirtti.

Almanya Başbakanı Scholz ise suç işleyen mültecilerin ülkelerine iade edilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, Türkiye’ye göç konusundaki iş birliği için teşekkür etti.

Erdoğan, bir gazetecinin göç konusundaki iş birliği sorusuna yanıt verirken, “Suriye’den ve Lübnan’dan gelen mültecilere kapılarının her zaman açık olduğunu” söyledi. Türkiye’de 3,5 milyon civarında Suriyeli mülteci bulunduğunu belirten Erdoğan, Lübnan’dan ülkemize gelenleri de kabul ettiklerini ifade etti.

Scholz ise Türkiye ile AB arasındaki göç konusundaki iş birliği için teşekkür ederek, suç işleyen mültecilerin ülkelerine iade edilmesinin önemine vurgu yaptı. AB’nin ve Türkiye’nin bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Scholz, geri göndermeler konusunda iş birliği yapılan pek çok ülke olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tayyip Erdoğan’dan Suriyelilere ve Lübnanlılara kapıların açık olduğu mesajı: Almanya’ya geri iade işbirliği teşekkürü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin