1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBB’den Belediyelerin Borçlarına Yönelik Çarpıcı Öneriler!

TBB’den Belediyelerin Borçlarına Yönelik Çarpıcı Öneriler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle gündeme gelen CHP’li belediyelerin SGK borcu konusundaki tartışmaların ardından Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) devreye girdi. TBB Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi ve hükümetle uzlaşı içinde borçların ödenmesi çağrısında bulundu.

TBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, belediyelerin tahsilatını hızlandıracak, yerel hizmetlerin aksamadan yerine getirilmesini sağlayacak 24 maddelik öneri paketini sundu. Bu öneriler arasında belediyelerin hizmet üretmesine engel olmayacak yeni düzenlemeler ve borçların uzlaşı içinde ödenmesine imkan sağlayacak kanunlar yer alıyor.

TBB’nin öneri paketi, belediyelerin kesintisiz hizmet sunabilmesi ve mali dengeyi koruyabilmesi için önemli adımlar içeriyor. Belediyeleri ve şirketlerini haciz baskısına almanın yerel yönetimlerle merkezi idare arasındaki ilişkiyi olumsuz etkileyeceği ve yerel hizmetlerin yerine getirilmesini engelleyeceği vurgulandı.

Öneri paketinde yer alan talepler arasında belediyelerin hizmet üretmesine engel olmayacak düzenlemeler, borçların uzlaşı içinde ödenmesine imkan sağlayacak yapılandırma kanunu, yüzde 10 indirim teşviki gibi maddeler bulunuyor. Ayrıca belediyelere vergi ve harç tarifesi belirleme yetkisi verilmesi, kanuni sınırlar içinde vergi ve harç tarifelerinin belirlenmesi gibi öneriler de yer almakta.

TBB’nin öneri paketi ile belediyelerin mali açıdan desteklenmesi ve yerel hizmetlerin aksamadan devam etmesi hedeflenmektedir. Belediyelerin pandemi sürecinde ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığı ve birçok belediyenin borçlarının arttığı göz önüne alındığında, TBB’nin sunduğu çözüm önerileri büyük önem taşımaktadır. Bu önerilerin hayata geçirilmesiyle belediyelerin mali açıdan rahatlaması ve vatandaşlara kesintisiz hizmet sunabilmesi sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBB’den Belediyelerin Borçlarına Yönelik Çarpıcı Öneriler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin