1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Adalet Komisyonu, Noterlik Kanunu’nda Değişiklikler İçeren Yargı Paketi’ni Görüşüyor

TBMM Adalet Komisyonu, Noterlik Kanunu’nda Değişiklikler İçeren Yargı Paketi’ni Görüşüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Adalet Komisyonu, Cüneyt Yüksel başkanlığında toplandı. Yüksel, komisyonun milletvekillerinin çalışmalarıyla önemli adımlar attığını belirtti. Toplantıda, Genel Kurul gündeminde bulunan 9’uncu Yargı Paketi’nin devamı niteliğinde olan Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alındı. 23 maddeden oluşan teklifte, noterliğin etkinliğinin artırılması, hukuki güvenliğin sağlanması ve Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarının hukuki boşlukların doldurulması hedefleniyor.

Kanun teklifinin içeriğine dair bilgiler paylaşıldıktan sonra AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Alan söz aldı. Alan, teklifin noterlik müessesesini günümüz dünyasına uygun hale getirmeyi amaçladığını belirtti. Teklife göre noterlik hizmetlerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenecek, ücretlerin kredi kartıyla ödenmesi sağlanacak, vergi ve benzeri ödemelerin düzenli olarak yapılması teşvik edilecek.

Ayrıca, kanun teklifinde Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarının düzenlenmesi de yer alıyor. Adın değiştirilmesi halinde yapılacak ilanın kapsamı, boşanma davalardaki süreler ve yeni suçlarla mücadele konuları da teklifte ele alınıyor. Özellikle casusluk eylemlerine karşı daha etkili bir mücadele için yeni suçlar tanımlanıyor.

Nurettin Alan’ın bilgilendirmesinin ardından Komisyon Başkanı Cüneyt Yüksel, anayasa yönünden itirazların değerlendirmesi için CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun’a söz verdi. Komisyon toplantısı, milletvekillerinin konuşmalarıyla devam ediyor. Teklifin yasalaşması durumunda noterlik hizmetlerinde önemli değişikliklerin yaşanması ve hukuki süreçlerde güvenliğin artırılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Adalet Komisyonu, Noterlik Kanunu’nda Değişiklikler İçeren Yargı Paketi’ni Görüşüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin