1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Habertürk’te gündemi değerlendirdi!

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Habertürk’te gündemi değerlendirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 15 Ağustos’taki Ankara ziyaretinde TBMM Genel Kurulu’na hitap etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Abbas’ın TBMM’de konuşma yaptığı günün Türkiye ve TBMM tarihi için önemli olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde konuşma yapacağını haber aldıktan sonra Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı davet ettiğini ve aynı gün TBMM’de konuşma yapması için planlama yaptıklarını söyledi. Abbas’ın sağlık sebepleri ve başka nedenlerle ziyareti gerçekleştiremediğini aktardı.

Kurtulmuş, Abbas’la birlikte suikaste uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi de TBMM’ye davet etmeyi planladıklarını belirtti. Ancak Haniye’nin vefat haberi geldiğini paylaştı.

TBMM Genel Kurulu’nda Abbas’ın konuştuğu oturumun Meclis tarihinin en kalabalık oturumlarından biri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Türkiye’nin Filistin davasına sağladığı destekten bahsetti.

Kurtulmuş, Filistin’e yapılacak en büyük kötülüğün gruplar arasında ayrışma yapmak veya taraf tutmak olduğunu söyledi. Ayrıca, Filistin’e yapılacak destekten çekinmeyeceklerini belirtti.

Abbas’ın ziyaretiyle Türkiye’nin Filistin davasındaki duruşunu gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş, Arap Birliği ve İslam ülkelerinin sessiz kalmasını eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan olayları da değerlendiren Kurtulmuş, olayları kabul edilemez bulduğunu ve Meclis’te daha saygın bir ortam sağlanması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, CHP’nin Can Atalay kararına ilişkin olağanüstü toplantı talebiyle ilgili detaylar hakkında bilgi verdi. Ayrıca Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması ve TBMM iç tüzüğünün değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren paylaşımı eleştiren Kurtulmuş, halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanına gösterilmesi gereken saygıdan bahsetti. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Cumhurbaşkanına saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Habertürk’te gündemi değerlendirdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin