1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yeni Anayasa Tartışması Meclis Çatısında Olmalı!

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yeni Anayasa Tartışması Meclis Çatısında Olmalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın tartışılacağı yerin Meclis çatısı olduğunu vurgulayarak, “TBMM, anayasa yapma iradesine, gücüne ve yetkisine sahiptir. Bu sürecin herhangi bir şekilde zehirlenmemesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika ve Küba’ya gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni anayasa konusunun başkanlık sistemi üzerinden yürütülmesinin sürece zarar verebileceği konusuna ilişkin Kurtulmuş, bu konunun iklim meselesi olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, “Parlamento, yeni bir anayasa yapma işini hedeflemeli. Müzakere, fikir alışverişi ve uzlaşma üzerine odaklanmalıyız” dedi. Anayasanın değiştirilmesi konusunun önemine vurgu yapan Kurtulmuş, olası değişikliklerin toplumsal mutabakata dayanması gerektiğini ifade etti.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, anayasa yapma iradesine ve gücüne sahiptir. Zehirleme girişimlerine izin verilmemelidir” diyen Kurtulmuş, sürecin parlamentoda gerçekleşeceğini vurguladı. Anayasanın zamanın ruhuna uygun, demokratik ve özgürlükçü olması gerektiğini belirten Kurtulmuş, siyasi iradenin konuları gündeme getireceğini ve tartışacağını dile getirdi.

Kurtulmuş, siyasetteki değişen iklimin Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı küresel ve bölgesel tehditler nedeniyle geliştiğine inandığını açıkladı. Bölgedeki sorunlara dikkat çeken Kurtulmuş, sorunların ancak medeni ve fikri zeminde tartışılarak çözülebileceğini belirtti.

Erdoğan ile Özel’in görüşmesine de değinen Kurtulmuş, diyalog arayışının olumlu olduğunu ifade etti. Parlamentonun tasarruf yapması durumunda diğer kurumları örnek alabileceğini belirten Kurtulmuş, Meclis’in tasarruf tedbirleri konusunda çalışmalar yaptığını ve bu konuda kararlı olduklarını söyledi.

Tasarruf eleştirilerine de cevap veren Kurtulmuş, resmi ziyaretlerin tarifeli uçaklarla gerçekleştirildiğini, herhangi bir haksız eleştiriye maruz kalmadığını belirtti. Meclis Başkanlığı görevine geldikten sonra birçok tasarruf tedbiri aldıklarını ve bunların sonuçlarını görmeye başladıklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yeni Anayasa Tartışması Meclis Çatısında Olmalı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin