1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa Açıklaması: “Partilerle Yapılacak Süreci Başlatıyoruz”

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa Açıklaması: “Partilerle Yapılacak Süreci Başlatıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberine göre, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ardından yeni anayasa konusunda partilerle yapılacak süreci başlatacaklarını duyurdu. TBMM Genel Kurulu, 104. açılış yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla toplandı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104 yıl önce zor şartlar altında kurulduğunu vurguladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ilk Meclis üyelerini anarak, dünyada eşi benzeri olmayan ilk Meclis’in devlet kurduğunu belirtti.

Kurtulmuş, ulusal bağımsızlığın kazanılmasında ilk Meclis’in önemini vurgularken, Türk tarihinin önemli adımlarına değindi. Türkiye’nin, zor bir sürecin içinde bulunduğunu belirten Kurtulmuş, TBMM’nin yeni bir anayasa yapma mecburiyeti olduğunu ifade etti. Bu kapsayıcı, demokrat ve sivil anayasanın, TBMM’nin öncelikli görevleri arasında olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu süreçte parti gruplarının büyük sorumlulukları olduğunu aktardı. TBMM’nin, milletin iradesini tecelli ettirebilecek kudrete sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, doğru zeminde tartışmanın önemi üzerinde durdu.

Daha demokratik, güçlü bir Türkiye için TBMM’nin önemine değinen Kurtulmuş, milletvekillerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. Meclis Başkanı, ilhamını ilk Meclis’ten aldıklarını ve Türkiye’yi istikametinden saptırmadan ileriye götüreceklerini aktardı. Çocukların Türkiye’nin geleceğinde rol oynadığını vurgulayan Kurtulmuş, Gazze’deki çocuklara da sevgi ve saygılarını iletti. Yeni anayasa sürecinin partilerle başlayacağını belirten Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının da katkı vermesini beklediklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa Açıklaması: “Partilerle Yapılacak Süreci Başlatıyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin