1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grubunu Ziyaret Etti: “Sivil ve Demokratik Anayasa İçin Destek Vereceğiz”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grubunu Ziyaret Etti: “Sivil ve Demokratik Anayasa İçin Destek Vereceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları öncesi Meclis’te bulunan parti liderlerini ziyaret etmeye devam ediyor. Yeni anayasa çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti eş genel başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmişti.

Son olarak, Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’i ziyaret ederek yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Güler, sivil, demokratik ve çoğulcu bir anayasa yapılması gerektiğini vurgulayarak, Meclis’in bu dönemde halka böyle bir hediye vermesi gerektiğini belirtti. 82 Anayasası’ndan kurtulmanın önemine değinen Güler, sivil ve demokratik bir anayasa yazılmasının gerekliliğini ifade etti.

Kurtulmuş ise açık, şeffaf ve iyi belirlenmiş bir süreç izlediklerini belirterek siyasi partilerle birlikte bu süreci TBMM çatısı altında sürdüreceklerini açıkladı. Siyasi partilerin anayasa metnini değil, tekliflerini sunacaklarını belirten Kurtulmuş, sürece sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve hukuk camiasının da dahil olabileceğini dile getirdi.

Bu sürecin demokratik bir şekilde yönetilerek sonuca ulaşılacağını belirten Kurtulmuş, herkesin fikrinin alınacağı bir süreç yürütüleceğini söyledi. Türkiye’nin yeni anayasasını tartışarak, olgunlaşmasını ve sonuç alınmasını sağlayacaklarını ifade etti. Güler ise yeni anayasanın aziz millete hediye olarak sunulmasının önemine değindi ve sürece destek vereceklerini belirtti.

Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında partilerle yapılan görüşmelerin önemine vurgu yaparak, tüm paydaşların sürece dahil olacağını belirtti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise sivil, demokratik bir anayasanın Meclis tarafından halka sunulmasının gerekliliğini vurguladı. Meclis’in bu süreci şeffaf bir şekilde yöneteceği ve herkesin fikrinin alınacağı bir süreç izleyeceği belirtildi. Bu sayede Türkiye’nin demokratik anayasasını gerçekleştireceği ve halka yeni bir hediye sunacağı öne sürüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grubunu Ziyaret Etti: “Sivil ve Demokratik Anayasa İçin Destek Vereceğiz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin