1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Siyasi Parti Ziyaretlerine Başladı: Yeni Anayasa Görüşmeleri Başlıyor!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Siyasi Parti Ziyaretlerine Başladı: Yeni Anayasa Görüşmeleri Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa çalışmaları için siyasi partileri ziyaret etmeye başladı. Kurtulmuş, bugün ilk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Meclis’te ziyaret etti. Bu ziyaretlerle birlikte, Meclis’te yeni Anayasa çalışmalarının başladığı da duyuruldu.

Numan Kurtulmuş’un ilk durağı CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Saat 11.30’da gerçekleşen ziyaret yaklaşık 45 dakika sürdü ve görüşme sona erdi. Kurtulmuş, ziyaretlerin ardından medya ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Görüşmelerin temel konularının Anayasa yapım süreci olduğunu belirterek, içerik yerine usul üzerine konuştuklarını ifade etti.

Özgür Özel ise yapmış olduğu açıklamalarda, Anayasa yapım sürecinde açık bir müzakere ortamının olması gerektiğini vurguladı. Geçmişte yapılan Anayasa değişikliklerinin uygulanmadığını belirterek, yeni Anayasa çalışmalarının önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Meclis içerisinde diyalogun ve müzakerenin önemli olduğunu ifade ederek, demokrasiye zarar verebilecek durumların engellenmesi gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş ve Özel’in görüşmeleri, yeni Anayasa yapım sürecine dair önemli mesajlar içeriyordu. Anayasa’nın Meclis’in sorumluluğunda olduğunu ve bu Meclis’in de Anayasa yapabilecek güce sahip olduğunu belirttiler. Ayrıca, halkın güncel sorunlarının çözümüne odaklanılması gerektiğini ve bunun Anayasa çalışmalarından önce öncelikli olması gerektiği konusunda da birleştiler.

Yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak siyasi partiler arasındaki diyalog ve işbirliğinin önemli olduğu vurgulandı. Meclis’teki genel başkanların bu sürece katkı sağlaması ve ortak bir zemin oluşturulması gerektiği üzerinde duruldu. Tüm siyasi partilerin, vatandaşların beklentilerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ortak bir Anayasa hazırlanması için çalışmaların sürdürülmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Siyasi Parti Ziyaretlerine Başladı: Yeni Anayasa Görüşmeleri Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin