1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye Yeni Dünya Düzenine Güçlü Giriyor!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye Yeni Dünya Düzenine Güçlü Giriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD’de Türk toplumuyla bir araya geldi. Kurtulmuş, buradaki konuşmasında, çatırdayan müesses nizamın Türkiye için riskleri ve fırsatlarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş’un açıklamalarına göre, dünya şu anda çok kutupluluk olarak adlandırılan yeni bir döneme girmiş durumda. Bu durum, Türkiye gibi ülkeler için birçok yeni imkanlar, tehditler ve fırsatlar sunmaktadır. Türkiye, dünyanın en zor bölgelerinden birinde bulunmasına rağmen önümüzdeki döneme güçlü bir şekilde girmeye hazırlanmaktadır. Ülke, karşılaştığı tehditlerden kaçınmayarak ve geri adım atmadan, önündeki fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek yoluna devam etmeyi hedeflemektedir.

Türkiye, farklı bölgelerde iş birliğini geliştirebilecek potansiyele sahiptir. Ülke, 300 milyon Türk dünyasının bulunduğu bir coğrafyada yer almaktadır ve aynı zamanda NATO üyesidir. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesidir ve BRICS ile Şangay İşbirliği Örgütü gibi kimi uluslararası kuruluşlarla ilişkiler içindedir. Türkiye, dünya ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştirmeyi hedeflerken, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta iki ülkeyle de görüşebilen tek ülke olmuştur. Kurtulmuş’a göre, Türkiye, çok kutuplu dünyanın sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeyi planlamaktadır.

Kurtulmuş’un vurguladığı gibi, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki esnek ve çeşitli yaklaşımı, ülkeyi farklı bölgelerde güvenilir bir iş birlikçi haline getirmiştir. Türkiye’nin çok kutuplu dünyada önemli bir konumu ve potansiyeli bulunmaktadır. Türkiye, güçlü tarihi ve stratejik konumuyla, gelecekteki fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek dünya düzenine güçlü bir şekilde girmeyi hedeflemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye Yeni Dünya Düzenine Güçlü Giriyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin