1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz Anma Töreninde Bir Araya Geldi!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz Anma Töreninde Bir Araya Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri, Grup Başkanları, Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri ile birlikte, TBMM 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na karanfil bıraktı. Heyet daha sonra Şeref holündeki 15 Temmuz Anı Taşı’na da karanfil bıraktı. Tören Salonundaki anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanının duası ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Meclis’te düzenlenen anma törenine katıldı. Törende konuşan Yılmaz, 15 Temmuz gecesi Meclis’in, Milli Mücadele’nin ardından ikinci kez gazilikle şereflendiğini belirterek, bundan bir asır evvel vatan topraklarının dört bir köşesinde yaşanan işgal teşebbüsleri neyse 15 Temmuz gecesi yapılmak istenenin de aynısı olduğunu açıkladı. Top seslerinin Polatlı’dan duyulduğu zor dönemlerde milletin emanetine sahip çıkan Yüce Meclis’in, 15 Temmuz gecesi de üzerine bombalar yağarken aynı azmi, cesareti ve kararlılığı sergilediğini vurgulayan Yılmaz, 15 Temmuz gecesi Meclis’i terk etmeyerek milli iradeyi burada müdafaa eden o dönemki TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, parti gruplarına ve tüm milletvekillerine şükranlarını sundu.

Anma programının devamında ise 15 Temmuz şehitlerinin isimleri okunarak dualar edildi ve şehitler için yapılan hatim duası gerçekleştirildi. Programa katılanlar, hain darbe girişiminin olduğu gece yaşanan olayları ve şehitleri bir kez daha anarak, milli birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Meclis’in 15 Temmuz gecesinde sergilediği direniş ruhu ve vatanseverlik duygusu ön plana çıkartılarak, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelebileceği mesajı verildi.

Törene katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un milletin iradesine ve demokrasisine sahip çıkma günü olduğunu vurgulayarak, darbe girişimine karşı halkın gösterdiği kararlılık ve cesareti övdü. Ayrıca, demokrasinin gücünün ve milletin birlik ruhunun her zaman takdir edileceğini belirtti. Program, duaların edilmesi ve anmaların yapılmasının ardından sona erdi. Hazırlanan özel anma programı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün önemi bir kez daha vurgulanarak, bu mücadele ruhunun unutulmaması gerektiği hatırlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz Anma Töreninde Bir Araya Geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin