1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Sert Tepki!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Sert Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’na yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, Netanyahu’nun savaş suçlarından dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanan bir soykırım zanlısı olduğunu belirterek, BM kürsüsünden terör eylemlerinin propagandasını yapmasının tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, Netanyahu ve çetesini eleştirerek, on binlerce sivili katleden İsrail Başbakanı’nın iftiralarla gerçeği örtmeye çalıştığını dile getirdi. Filistin toprakları olan Batı Şeria ve Gazze’yi kendine aitmiş gibi gösteren sahte haritayı sunmanın hukuksuzluk ve arsızlık olduğunu belirten Kurtulmuş, masada çizilen hayali haritaların hiçbir öneminin olmadığını söyledi. Savaş suçlularının hak ettikleri cezayı alacaklarını ve tarihin çöplüğüne atılacaklarını ifade etti.

Kurtulmuş, Filistin’in tam anlamıyla özgür olana kadar Türk milletinin ve vicdan sahibi insanların Filistin davasını desteklemeye devam edeceğini belirtti. İsrail’in zulmü ve barbarlığının tavan yaptığını ifade eden Kurtulmuş, BM Genel Kurulu’nda yapılan konuşmanın gerçekleri örtmek için bir çaba olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı, Rus Haber Ajansı Tass’ın sorularını yanıtlarken de İsrail’e sert eleştirilerde bulundu. Zulmün ve barbarlığın doruk noktasına ulaşıldığını dile getiren Kurtulmuş, uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini belirtti. İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının insanlık dışı olduğunu ve buna karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş’un açıklamaları, İsrail’in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırıları ve işlediği savaş suçlarını kınayan bir şekilde devam etti. Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın gerçekleri örtme çabası olarak değerlendirilmesi, uluslararası camiada endişe ve tepkilere neden oldu. Türkiye’nin Filistin davasına verdiği destek ve İsrail’e karşı sergilediği tutum, uluslararası toplum tarafından da takdirle karşılandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Sert Tepki!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin