1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan İsrail’e Tarihi Tepki: “Yapılanlar Arz-ı Mevud Meselesi, Türkiye Müsaade Etmeyecek!”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan İsrail’e Tarihi Tepki: “Yapılanlar Arz-ı Mevud Meselesi, Türkiye Müsaade Etmeyecek!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

n değil, tüm Orta Doğu’yu ilgilendirdiğini belirten Kurtulmuş, bu saldırgan tavrın bölgede barışı ve istikrarı tehdit ettiğini vurguladı. İsrail’in Lübnan’ı yasa dışı şekilde işgale hazırlandığını ve bölge ülkelerini bölünmüş halde bulduğunu dile getiren Kurtulmuş, buna karşı Türkiye’nin bütün insanlarının uyanık olması gerektiğini söyledi. İsrail’in bölgede yarattığı kaos ve bölünme politikalarını gözler önüne seren Kurtulmuş, Türkiye’nin bu duruma müsaade etmeyeceğini net bir şekilde ifade etti.

Türkiye’nin, bölgedeki bölünmüş ve çatışan yapılar karşısında birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, siyasi farklılıklara rağmen milli menfaatlerin herkes için öncelikli olması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde imkanlarını ve kabiliyetlerini artırmak için birlik içinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, siyonist hedeflere karşı ortak bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

Netanyahu ve çetesinin hedefinin yalnızca Filistinliler değil, bütün Orta Doğu halklarını etkilediğini ifade eden Kurtulmuş, İsrail’in Lübnan’daki saldırgan tutumunu eleştirdi. İsrail’in bölgede yarattığı kaosun bölgedeki barışı ve istikrarı tehdit ettiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin bu tür saldırgan politikalar karşısında uyanık olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin, bölgedeki karmaşık yapılar karşısında milli menfaatleri birinci plana alarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, siyasi farklılıklara rağmen ortak bir irade sergilenmesi gerektiğini belirtti. İsrail’in bölgedeki bölünme politikalarını gözler önüne seren Kurtulmuş, Türkiye’nin bu duruma asla müsaade etmeyeceğini açıkça ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan İsrail’e Tarihi Tepki: “Yapılanlar Arz-ı Mevud Meselesi, Türkiye Müsaade Etmeyecek!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin