1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Çarpıcı Açıklaması! Ünlüler Tepkili: “Halk Buna Asla İzin Vermez!”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Çarpıcı Açıklaması! Ünlüler Tepkili: “Halk Buna Asla İzin Vermez!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez ilk 4 maddesinden biri olan 3’üncü madde hakkında açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü” şeklinde ifade edilmesi gerektiğini savundu. Bu açıklamalarına karşı bazı ünlü isimlerden tepkiler gelmeye başladı.

Oğuzhan Uğur, Kurtulmuş’un açıklamalarına karşı halkın buna izin vermeyeceğini ve gereken cevabı vereceğini belirtti. Kendi görüşlerine karşı susulduğunu ifade eden Uğur, milletin kırmızı çizgilerinin anlaşılamadığını ve var olup olmadığını bile bilmediğini ifade etti. Ayrıca, ses çıkarmak istediği konularda susulduğunu ve yalnız kalındığında vurulduklarını dile getirdi.

Şahan Gökbakar ise anayasanın 3. maddesinin Türkiye Devleti’nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu hatırlattı ve Kurtulmuş’un bu maddenin değiştirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. 4. maddenin neyi içerdiğini sorgulayan Gökbakar, açık bir eleştiri yaparak Kurtulmuş’un açıklamalarını eleştirdi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağını ve tarihin bugünkü olayları gelecek kuşaklar için ibretle yazacağını belirtti. Türkoğlu, Numan Kurtulmuş’un açıklamalarının bir ihanet projesinin parçası olarak görüldüğünü ifade ederek, Türk Milleti’nin bu tür girişimlere izin vermeyeceğini vurguladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kurtulmuş’un yaptığı kelime oyunlarını eleştirdi ve doğru ifadenin “Türkiye devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüdür” olduğunu belirtti. Devletin, yüksek otorite, millet ve ülkeden oluştuğunu ifade eden Özdağ, Kurtulmuş’un amaçının masum değişiklikler önerdikten sonra asıl içeriği değiştirmek olduğunu dile getirdi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Kurtulmuş’un anayasanın 3. maddesinde bir yazım hatası olduğunu iddia ederek, bunun değişmesi gerektiğini belirtti. Saraydan gelen talimatlar doğrultusunda hareket edildiğini iddia eden Enginyurt, ilk 4 maddeyi değiştirilemez olarak kabul etti.

Sonuç olarak, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasanın değiştirilemez maddelerinden olan 3’üncü madde hakkındaki açıklamalarına karşı farklı kesimlerden tepkiler gelmeye devam etmektedir. Açıklamalar, ülkede tartışmalara ve endişelere neden olmuş ve siyaset arenasında gündem oluşturmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Çarpıcı Açıklaması! Ünlüler Tepkili: “Halk Buna Asla İzin Vermez!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin