1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Filistin Özel Oturumunda Türkiye ve Filistin’den Cesur ve İlkeli Mesajlar!

TBMM Filistin Özel Oturumunda Türkiye ve Filistin’den Cesur ve İlkeli Mesajlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Filistin özel oturumunda ilk konuşmayı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yaptı. Kurtulmuş’un ardından, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Meclis’in şeref konuğu olarak milletvekillerine ve dünyaya seslendi. Açılış konuşmasını yapan Kurtulmuş, “Tarihi bir oturuma ev sahipliği yapıldığını ifade etti. Abbas ise, “Türkiye’nin cesur ve ilkeli tutumundan dolayı kutluyoruz. İsrail’in iğrenç suçlarını kınayan Türkiye’nin tüm siyasi partilerini kutluyorum. Asil duruşu ile Filistin halkını destekleyen kardeş Türk halkını kutluyorum. Türkiye, İsrail ile ticareti Filistin halkına destek için durdurdu.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, açılış konuşmasında, “Gazze’de başlayan insanlık dışı katliamların başladığı andan itibaren Filistin halkın karşı ortak bir duruşu sergilemiş dünyadaki ender ülkelerden biriyiz. Türkiye, bütün uluslararası platformlarda İsrail’in saldırganlığı durdurmak için elinden gelen çabayı göstermiştir. Netanyahu’nun insanlık suçlarına karşı kayıtsız kalmamıştır. Saldırılar defalarca da lanetlenmiştir. Bundan dolayı Meclisimize teşekkür ediyorum. Her türlü zulme maruz kalan, hayattan koparılan, şehit edilen ama mücadeleden vazgeçmeyen bütün büyük mücahitleri saygıyla anıyorum.” şeklinde konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise TBMM’den dünyaya seslenerek, “Her gün işgal devletinin Gazze’deki suçlarına, özellikle birkaç gün önce yüzden fazla şehit verilen El Tabin okulu saldırısı dahil, uluslararası toplum nasıl sessiz kalıyor? Erdoğan öncülüğünde Türkiye’nin cesur ve ilkeli tutumundan dolayı kutluyoruz. İsrail’in iğrenç suçlarını kınayan Türkiye’nin tüm siyasi partilerini kutluyorum. Asil duruşu ile Filistin halkını destekleyen kardeş Türk halkını kutluyorum. Türkiye, İsrail ile ticareti Filistin halkına destek için durdurdu.” ifadelerini kullandı.

Abbas ayrıca, “Halkımız teslim olmayacak. Gazze’yi tekrar imar edeceğiz, yüzde 70’ten fazlası yıkılsa da. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini inşa etmek için yapacağız. Ne pahasına olursa olsun. Katiller, işledikleri suçlardan kurtulamayacak. Zaman aşımıyla düşmez. Hesaba çekilecektir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Filistin Özel Oturumunda Türkiye ve Filistin’den Cesur ve İlkeli Mesajlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin